Útočník začal během koncertu v Oregonu střílet. Šest lidí zranil, jednoho těžce

Střelba v Oregonu

V univerzitním městě Eugene v Oregonu došlo v pátek večer k hromadné střelbě. Neznámý útočník postřelil před koncertní halou několik lidí, šest jich bylo převezeno do nemocnice, informuje CNN. Jeden z nich je ve velmi vážném stavu. Motiv činu policisté vyšetřují.

Policejní náčelník Chris Skinner v sobotu brzy ráno novinářům řekl, že jedna oběť je v kritickém stavu. Útok označil jako „jistě jeden z nejzávažnějších, který se ve městě kdy odehrál“. Dodal, že lékaři těžce zraněného člověka operují. Stav ostatních postřelených nekomentoval. Ke střelbě došlo před koncertní halou během vystoupení raperů Lil Beana a Zaye Banga, uvedla policie. O incidentu informoval web CNN.

„Ve 21:29 přišlo hlášení o několikanásobné střelbě u haly WOW Hall. Na místě zasahovala policie a několik orgánů činných v trestním řízení spolu s hasiči z Eugene Springfield,“ uvedla policie na Twitteru.

Policisté nyní požádali všechny svědky události, aby jim poskytli důkazy. „Chceme porozumět tomu, co se stalo, a lépe identifikovat našeho podezřelého. V tuto chvíli víme jen to, že se jednalo o muže v mikině s kapucí,“ uvedl Skinner.

K případu se vyjádřilo i vedení koncertní haly. Střelbu označilo za „bezprecedentní“. „Motivy zatím nejsou známy. Víme, že někteří lidé byli zraněni, ale neznáme rozsah zranění a nechceme spekulovat,“ stojí v prohlášení.

Tagy: