Hrůzná vražda tříměsíčního miminka v Liberci. Policie pachatele dopadla, má jít o otce

Policie v Liberci vyšetřuje vraždu velmi malého dítěte.

Vražda kojence na Liberecku

Policie v Liberci vyšetřuje vraždu velmi malého dítěte. Podle informací CNN Prima News se obětí stal teprve tříměsíční kojenec, který utrpěl velmi vážná poranění a následně přes veškerou snahu záchranářů zemřel. Pachatele policie dopadla, podle zdrojů televize jde o otce dítěte.

„Mohu potvrdit, že se zabýváme násilným trestným činem na nezletilé oběti. K případu došlo v sobotu 8. července v Liberci. Krátce po události jsme na místě činu zadrželi podezřelou osobu, které jsme následně sdělili obvinění ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Zároveň jsme také podali návrh na vzetí do vazby, který byl v pondělí 10. července akceptován,“ uvedl Vojtěch Robovský, mluvčí policie Libereckého kraje. Více informací policie vzhledem k věku oběti poskytovat nebude.

ČTĚTE TAKÉ: Otřesné detaily vraždy v Loučce: Manželku i děti podřízl a nechal vykrvácet, zločin maskoval

Místem tragédie je dům ve vilové čtvrti nedaleko centra Liberce. V posledních letech si ho pronajímá skupina cizinců, podle sousedů jde o Ukrajince. „Jsou slušní, nebyly s nimi nikdy žádné problémy. V sobotu tam měli nějakou oslavu, byli veselí, ale najednou se ozval strašný ženský křik. Po chvíli do ulice začaly najíždět sanitky a policie, celé to uzavřeli,“ popsala reportérovi žena ze sousedství.

Detaily toho, co se odehrálo uvnitř domu, zná jen policie. „Policista, co tu obcházel, mi jen řekl, že to bylo hodně ošklivé,“ řekl další ze sousedů. „To miminko hodně brečelo, bylo v poslední době často slyšet. Je to hrůza,“ doplnila sousedka.

O život kojence záchranáři dlouho bojovali v sanitce přímo na ulici, nakonec ale museli svou snahu vzdát. „Mohu pouze potvrdit, že jsme zasahovali u zesnulé nezletilé osoby,“ řekl stručně Michal Georgiev, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje.

Mohl vám uniknout případ, který se stal koncem června na trajektu v Baltském moři mezi Švédskem a Polskem, kdy sedmiletý hoch a jeho matka spadli do moře. Z nehody se stala vražda a sebevražda.

Tagy: