Odhalení vraždy na Vysočině: Oběť měl ubodat kamarád, snaha zbavit se zbraně mu nevyšla

Ve Velké Bíteši na Vysočině došlo k vraždě.

Detaily vraždy ve Velké Bíteši na Vysočině

Kriminalisté prozradili další detaily vraždy, která se minulý týden odehrála ve Velké Bíteši na Vysočině. Zbraň v ruce držel spolubydlící mrtvého muže. Soud už ho poslal do vazby, hrozí mu až osmnáct let ve vězení.

V noci ze středy na čtvrtek spolu dva spolubydlící popíjeli alkohol. Starší z nich pak vzal do ruky nůž a svého kamaráda bodnul. Nejspíš si ale brzy uvědomil, co udělal, a z bytu utekl. Kriminalisty o případu informovali až blízcí zavražděného, nemohli se s ním totiž spojit.

ČTĚTE TAKÉ: Tragický konec pátrání po Editě z Berounska. Dcera žádá o vzpomínku, detaily neřekla

„Na lince 158 jsme přijali oznámení, kdy oznamovatel vyjádřil obavu o muže, který bydlel v bytě na náměstí ve Velké Bíteši,“ sdělila CNN Prima NEWS mluvčí Policie ČR Dana Čírtková.

Na místo okamžitě vyjela hlídka policistů. Do bytu se ale nemohli dostat, a tak si na pomoc přivolali hasiče, kteří násilím otevřeli dveře. Na posteli v jednom z pokojů nalezli bezvládně ležící tělo. Na místě je proto vystřídali kolegové z oddělení vražd.

„Krajští kriminalisté ještě ten den dopadli muže podezřelého z tohoto násilného trestného činu,“ dodala Čírtková.

„Intenzivní prací se nám podařilo zjistit osobu podezřelou, kdy se mělo jednat o třiapadesátiletého muže z Velké Bíteše. V následujících hodinách se nám podařilo zdokumentovat takové skutečnosti, které svědčily o tom, že tento muž je skutečně pachatelem vraždy, a proto bylo zahájeno trestní stíhání,“ upřesnil kriminalista Pavel Kubiš.

Podle informací redakce CNN Prima NEWS se i přes značný věkový rozdíl muži dobře znali. Bydleli spolu a často i popíjeli. Kuchyňského nože se snažil vrah zbavit tím, že ho hodil do popelnice. Kriminalisté ho pak našli na skládce.

Co bylo důvodem sporu dvou spolubydlících, který skončil smrtí jednoho z nich, zatím kriminalisté neprozradili.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Policie o děsivém případu v Klánovicích: Povolala nejzkušenější kriminalisty, pomáhají i koně

Tagy: