Hrůzné detaily smrti nejlepšího českého žokeje. Měl polít auto benzinem a upálit se v něm

Z podrobností, které se objevily v souvislosti s úmrtím žokeje Filipa Minaříka, mrazí. Deník Blesk s odvoláním na své zdroje napsal, že se česká dostihová legenda měla upálit v autě. Veřejný pohřeb se prý nechystá. Sportovec musel kvůli vážnému poranění ukončit úspěšnou kariéru, což snášel velmi těžce.

Minařík měl nasednout do auta, interiér polít benzinem a zapálit, potvrdily to deníku Blesk dva na sobě nezávislé zdroje. Podle webu Galopponline.de Minařík trpěl depresemi a minulé pondělí se rozhodl vzít si život. Zanechal po sobě manželku Katju a dceru Finju. „Bojovali jsme tvrdě, ale nakonec jsme boj se stále narůstající depresí prohráli. Potřebujeme čas, abychom si uvědomili a zpracovali, co se stalo,“ řekla webu Minaříkova žena.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nevím, co ho to napadlo. Zdrcený Váňa promluvil o sebevraždě nejúspěšnějšího českého žokeje

Žokej si v roce 2020 při těžkém pádu poranil hlavu a zlomil nohu, načež strávil čtyři měsíce v kómatu. Přes následky zranění, která ukončila jeho kariéru, se zřejmě nikdy nedokázal přenést. „Otevřela se propast, do které jsem spadnul. V té se hledám dodneška,“ svěřil se České televizi jen pár týdnů před smrtí.

Myšlenky na sebevraždu podle svých slov pojal již před deseti lety, kdy se potýkal s problémy s alkoholem. „Z toho jsem dostal strašný strach a šel jsem na léčení. Týden jsem byl na detoxu, pak jsem šel na 90 dní na kliniku a tam mě dali dohromady,“ vylíčil.

Minařík byl nejúspěšnějším žokejem české historie, za život vyhrál skoro 1 800 dostihů. Rodák z pražského Radotína šel od dětství ve stopách svého otce a šampiona československých žokejů Ferdinanda Minaříka. První dostih vyhrál v dubnu 1991 ve Velké Chuchli a poslední v červnu 2020 v Hannoveru.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zemřela zpěvačka Yvonne Přenosilová

Tagy: