Nevím, co ho to napadlo. Zdrcený Váňa promluvil o sebevraždě nejúspěšnějšího českého žokeje

Nevím, co ho to napadlo, komentoval pondělní sebevraždu nejlepšího českého žokeje Filipa Minaříka jeho kolega Josef Váňa. Dvojici pojilo dlouholeté přátelství a s rodinami jezdívali společně na dovolené.

„Byli jsme velice dobří kamarádi a s rodinami trávili dovolenou v Thajsku. Pracovali jsme spolu hlavně v Německu,“ svěřil se žokej Josef Váňa webu Blesk. Oba pojila vášeň k jezdectví, jeden byl hvězdou rovinových dostihů, druhý je legendou překážkových.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie na závodech u Lázní Bohdaneč. Jezdkyně po pádu z koně zemřela, vše řeší policie

Váňa svého přítele naposledy viděl před několika měsíci. Jeho smrt ho velmi zasáhla. „Budu na něj vzpomínat jenom v dobrém. Filípek byl vždycky upřímný a hodný kluk,“ popisoval Váňa. „Nevím, co ho to napadlo ani co si o tom mám myslet,“ dodal.

Minařík byl nejúspěšnějším žokejem české historie. Vyhrál 1 769 dostihů, poprvé zvítězil v dubnu 1991 ve Velké Chuchli, naposledy v červnu 2020 v Hannoveru. V červenci stejného roku si ale při těžkém pádu poranil hlavu a zlomil nohu. Čtyři měsíce byl v kómatu. Jeho přátelé tehdy uspořádali sbírku na pokrytí nákladů léčby.

Podle webu Galopponline.de Minařík trpěl depresemi a v pondělí se rozhodl vzít si život. Zanechal po sobě manželku Katju a dceru Finju. „Bojovali jsme tvrdě, ale nakonec jsme boj se stále narůstající depresí prohráli. Potřebujeme čas, abychom si uvědomili a zpracovali, co se stalo,“ řekla webu Minaříkova žena.

Česko nedávno zasáhla také smrt slovenského hudebníka Patejdla, více v reportáži:

Tagy: