Hrůzný nález na Jihočesku: Policisté objevili mrtvolu v sudu zalitém do betonu

Mrtvola v sudu

Jihočeští kriminalisté pod relativně novou betonovou podlahou sklepa jednoho domu nalezli modrý plastový sud s tělem zabaleným do látky. Jednalo se o šestadvacetiletého Slováka. Policie už má dva podezřelé. Jednou z nich je přítelkyně zavražděného. K vraždě mělo dojít v létě roku 2012.

Už loni začali jihočeští kriminalisté ověřovat a rozplétat podivnou informaci, kterou podle mužů zákona „přinesl jeden týpek“ z drogové scény z Jindřichova Hradce. „Tento nevěrohodný kontakt mluvil o těle v sudu a jeho zakopání. Kriminalisté se pustili do skutečně mravenčí práce a jejich úsilí je přivedlo v říjnu loňského roku k jedné nemovitosti v jindřichohradeckém okrese,“ potvrdil policejní mluvčí Jiří Matzner.

„V sudu je 26letý muž se smrtelným bodným zraněním hrudníku. Kriminalisté zjistili i totožnost této oběti, pocházel ze Slovenska a narodil se v roce 1986. Zjistit, s kým se stýkal, jak se objevil v Jihočeském kraji, kdo a kde ho naposledy viděl, to vše si vyžádalo další týdny práce. Nakonec do vražedné skládačky zapadly dvě osoby, muž a žena,“ popsal mluvčí s tím, že ve čtvrtek byli podezřelí zadrženi.

Co se tehdy stalo?

V srpnu 2012 obviněná (z Jindřichova Hradce, ročník 1993) údajně doma uspala svého přítele. „Pak dala znamení svému komplicovi, čtyřiatřicetiletému muži ze Slovenska. Ten vstoupil do bytu, v obýváku stanul nad uspaným sokem a nožem ho na místě usmrtil,“ uvedl Matzner.

Ve sklepě domu pak muž v plastovém sudu oběť zakopal metr pod podlahu a zalil betonem. „Zda se inspiroval známými orlickými vraždami, to možná řekne až u soudu. Na obviněného muže podali kriminalisté soudu podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby,“ sdělil mluvčí.

Muž je obviněn z vraždy a žena z účastenství na vraždě. „Od soudu by mohli oba odejít s trestem odnětí svobody v délce deseti až osmnácti let,“ řekl Matzner.

Připomíná to vraždu ženy zabetonované v podlaze

Dodal, že se jedná o výjimečný případ z několika důvodů. „Jedním z nich je doba, po které se jej podařilo objasnit, protože vražda se stala před deseti lety,“ uvedl.

Podle něj se vymyká jiným případům i způsob odstranění těla. „Připomíná mi to starší vraždu, kdy muž na Českobudějovicku zabil svou manželku a mrtvolu pak ukryl ve stodole a zabetonoval ji pod podlahu,“ řekl Matzner.

Tehdy šlo o případ z Římova, kdy v roce 2006 Jiří Toncar zabil ženu. Po činu tvrdil, že manželka zmizela, když šla vybírat peníze z bankomatu. Policisté po ženě vyhlásili pátrání, pak ale začali podezírat z vraždy Toncara, jehož následně soud poslal na 18 let do vězení.

Tagy: