Neúspěšný pekař, který se měl proměnit ve vraha. Kdo zabíjel policisty v Německu?

Německá policie pátrá po pachatelích vraždy.

Vrah policistů z Německa

Při rutinní dopravní kontrole na západě Německa zavraždili lidé v zastaveném autě dva policisty, kteří v jejich kufru nalezli mrtvou zvěř. Vyšetřovatelé zadrželi dva podezřelé, jedním je i muž, který na první pohled nevypadá jako krutý zločinec. Andreas Johannes Schmitt je totiž pekař.

Životy dvou mladých policistů – 24leté ženy a 29letého muže – vyhasly v pondělí během silniční kontroly v blízkosti města Kusel. Policisty zřejmě zavraždila dvojice pachatelů v zastaveném vozidle. Zločince pravděpodobně podráždilo, že policie v kufru nalezla mrtvou zvěř.

Vyšetřovatelé už dopadli dva podezřelé. Jedním z nich je i 38letý Schmitt. Strážci zákona Schmitta znali. V minulosti ho vyšetřovali kvůli černému obchodu s upytlačeným masem. Podle německého magazínu Focus muž pochází z tradiční pekařské rodiny a v tomto řemeslu pokračoval už coby příslušník páté generace.

Jenže Schmitt pravděpodobně nebyl kdovíjak úspěšný pekař, jelikož jeho společnost skončila v insolvenci. Jeho zaměstnanci si navíc stěžovali na mužovo drsné chování. V současnosti je jeho prodejna trvale uzavřená.

Německá média dále informovala, že muž má čtyři děti a v minulosti se projevil i jako mecenáš, když přispěl na útulek pro zvířata.

Asi 13 hodin po vraždě policisté nejdříve našli Schmittovo auto. Posléze i jeho. Podle deníku Bild nebylo pátrání tak složité, jelikož policisté na místě činu nalezli mužův občanský průkaz. Policie ale dosud tápe, zda bylo pachatelů dvojnásobné vraždy více, anebo jestli byl zločinec pouze jeden. Vyšetřovatelé pokračují v pátrání po potenciálních pachatelích, a to i přesto, že dva lidi už v pondělí zadržela.

Průběh vyšetřování také odhalil, že agresoři policisty střelili do hlavy, jelikož zbytek těla muže a ženy zákona chránila vesta. Policista se navíc pokusil několikrát vystřelit, zda se mu podařilo některého z útočníků zranit, není jasné. Zraněním podlehl krátce po příjezdu posil. Policistka zemřela na místě. Zbraň vytáhnout nestihla.

Tagy: