Hudáček má po konci v Kladně nové angažmá. Jsme rádi, že se to povedlo, jásají ve Frankfurtu

Slovenský hokejový brankář Julius Hudáček v dresu extraligového Kladna si podává ruce se soupeři z Hradce Králové.

Slovenský hokejový brankář Július Hudáček zřejmě nemusí rychlého konce v extraligovém Kladně litovat. V zákulisí se totiž hovoří o tom, že měl dostat za pouhé dva dny přes 360 tisíc korun. Kontroverzní gólman s nedávnými starty v ruské KHL navíc získal novou štaci v německém Frankfurtu. Tamní celek z nejvyšší soutěže je po sérii proher druhý od konce.

Rytíři Kladno majitele Jaromíra Jágra musejí hledat nového brankáře a navíc přišli i o pořádnou sumu peněz. Důvodem je odstupné za Júlia Hudáčka, který sice podepsal se středočeským celkem smlouvu, přesto nezasáhl do jediného zápasu. Na sociální síti X napsal předseda slovenské Dukly Trenčín Milan Radosa zákulisní informace o uzavřené smlouvě. „A Hudáček to odstupné za dva dny pobytu 15 tisíc eur mohl věnovat dětem z Ukrajiny,“ uvedl Radosa.

Vyplacená částka slovenskému gólmanovi se v přepočtu pohybuje okolo 367 tisíc korun. Sumu potvrzují zdroje deníku Sport. Hudáček zároveň získal nové angažmá v německé nejvyšší lize. Jeho služby si totiž pojistil Frankfurt. „Jsme velmi rádi, že se nám podařilo přilákat zkušeného brankáře, který již mnohokrát prokázal svou třídu na mezinárodní úrovni,“ uvedl pro klubové stránky sportovní ředitel a dočasný trenér místních “Lvů“ Franz-David Fritzmeier.

Hudáček zřejmě bude v německém týmu čelit menšímu tlaku než na extraligových kluzištích. Fanoušci mu totiž nemohou zapomenout jeho působení v kazašském Barysu Astana, který hraje ruskou KHL. V jejich dresu přitom působil ještě v minulé sezónně, kdy už Moskva vedla svou agresi vůči Ukrajině.

Kladno tak bude zřejmě muset hledat oporu do brankoviště dál. O svou jedničku Adama Brízgalu přišli Rytíři na konci prosince v souboji s Brnem, kdy se zranil. „Vydali jsme oficiální vyjádření a nemyslím si, že je na něm potřeba něco měnit. Není potřeba něco vytahovat nebo zmenšovat. Vydali jsme, proč jsme se takhle rozhodli, a myslím si, že je to dostačující pro všechny,“ řekl majitel klubu Jaromír Jágr. V krátkém prohlášení na webu klubu Rytíři uvedli, že tak „učinili po zvážení všech aspektů souvisejících s jeho angažováním“.

Následně legendární útočník poukázal na skutečnost, že v současné části sezony není jednoduché angažovat kvalitního brankáře. „Bylo by to složité pro všechny týmy, kdyby se dostaly do takové situace. Gólmanů bez práce je málo a nikdo vám ho nedá nebo nepůjčí ani z první ligy. My na tom děláme a věříme, že to bude nejlepší pro náš klub,“ dodal Jágr.

Tagy: