Hudební scéna pláče. Na silvestra zemřela zpěvačka z The Pointer Sisters, hvězda 70. let

Na úplném sklonku roku zemřela ve věku 74 let americká zpěvačka Anita Pointerová. Nejvíce se proslavila v 70. a 80. letech po boku svých dalších tří sester v R&B kapele The Pointer Sisters. Ta několikrát dosáhla i na prestižní hudební ocenění Grammy. „Nebe je s Anitou krásnější a láskyplnější místo,“ vzkázala její zdrcená rodina v emotivním prohlášení. Zpěvačka měla za sebou strastiplný život – přežila svou jedinou dceru, která zemřela na rakovinu.

Příčinu smrti rodina skrze svého agenta a publicistu Rogera Neala neodhalila. Pouze potvrdila, že Pointerová byla v posledních hodinách svého života obklopena svými nejbližšími v kalifornské rezidenci v Los Angeles.

Během svého života se Anita několikrát provdala, první svatbu měla ve svých 17 letech. Svou dceru Jadu, kterou porodila v roce 1966, zmiňuje v několika skladbách. Nakonec ji ovšem přežila – Jada zemřela v roce 2003 na rakovinu slinivky. Po její smrti Pointerová vychovávala svou jedinou vnučku Roxie.

Anitě Pointerové se v dalších letech nevyhnuly ani další rodinné tragédie. Její sestra June zemřela v roce 2006. Další sestra Bonnie, která skupinu The Pointer Sisters koncem 60. let spoluzakládala, zemřela v roce 2020, zmiňuje britská stanice BBC.

„I když jsme hluboce zarmouceni ztrátou Anity, utěšuje nás vědomí, že je nyní se svou dcerou Jadou a svými sestrami June a Bonnie v pokoji. Nebe je s Anitou krásnější a láskyplnější místo,“ napsala v prohlášení zdrcená rodina.

Hvězdy R&B scény

Zpěvačky z The Pointer Sisters původně začínaly koncem 60. let jako duo Bonnie a June. Brzy se k nim přidaly i sestry Anita a Ruth, od roku 1972 tak spolu tvořily hudební čtveřici.

Mezi četné hity skupiny patří skladby He's So Shy, I'm So Excited a Fairytale, za kterou skupina získala svou první cenu Grammy za nejlepší countryový výkon dua nebo skupiny. Další dvě ceny Grammy pak získaly zpěvačky za album Break Out z roku 1983.

Anita měla v roce 2021 vystoupit v americké verzi pořadu The Masked Singer jako součást duetu se sestrou Ruth, ale kvůli špatnému zdravotnímu stavu musela svou účast zrušit.

Tagy:
smrt hvězda rodina hudba zpěvačka Los Angeles Kalifornie kapela úmrtí muzika USA Grammy Award The Pointer Sisters Anita Pointerová He's So Shy Break Out