Zemřela legenda britské hudby. Edwards startoval Sheeranovu kariéru, ocenila ho královna

Ve věku 31 let zemřel Jamal Edwards, zakladatel hudebního kanálu SB.TV, youtuber, skladatel a syn moderátorky pořadu Loose Women Brendy Edwardsové. Za svou práci si mimo jiné vysloužil vyznamenání od královny Alžběty II.

O Edwardsově úmrtí informovala jeho společnost SB.TV. Její příčinu však ani ona, ani britská média neuvedla. Hold hudebníkovi vzdaly stovky přátel, fanoušků a blízkých. „Odpočívej v pokoji Jamale Edwardsi, legendo západního Londýna,“ napsal na sociální sítě britský rapper AJ Tracey.

„První člověk, který nám dal příležitost na nějaké zavedené platformě, byl Jamal. Byl první, kdo nám věřil, a je hlavním důvodem, proč jsme dnes tam, kde jsme. Mám zlomené srdce a posílám lásku a modlitby všem Jamalovým přátelům a rodině. Odpočívej v dokonalém pokoji, můj bratře. Děkuji ti za všechno a za tvůj přínos britské hudbě. Navždy budeš legendou,“ sdělil na Instagramu rapper Tally z dua Krept & Konan.

„Vliv, který měla SB.TV na britskou hudební scénu a britskou kulturu, je nezměrný. Odpočívej v pokoji, Jamale Edwardsi. V myšlenkách jsem se všemi, kdo ho znali a měli rádi,“ konstatovalalabouristická poslankyně Zarah Sultanová.

Denise Welchová, která po boku Edwardsovy matky Brendy vystupuje v pořadu Loose Women televize ITV, se vyjádřila na Twitteru. „Bolí mě srdce za mou kamarádku Brendu. Jamal Edwards byl úžasný syn a bratr,“ napsala.

Londýnský starosta Sadiq Khan na Twitteru uvedl, že britská hudba „přišla o jednu ze svých nejjasnějších hvězd“.

Jamal se narodil v anglickém Lutonu, později se přestěhoval do Actonu v západním Londýně. Proslavil se zejména jako zakladatel společnosti SB.TV. Jde o on-line mediální platformu pro začínající umělce. Byla spuštěna v roce 2006 a pomohla nastartovat kariéru řadě umělců, například Davea, Jessie J a světové megastar Eda Sheerana.

V roce 2014 Jamal obdržel od královny Alžběty II. vyznamenání MBE. Prestižní titul mu byl udělen za jeho práci v oblasti hudby a jeho podnikání.

Tagy: