Raduj se v ráji, legendy neumírají. Jagger a další celebrity posílají Turnerové dojemné vzkazy

Tina Turnerová a Mick Jagger na společném vystoupení v roce 1985

Zemřela Tina Turnerová

Raduj se v ráji, královno. Nebe získalo anděla. Herci, hudebníci, novináři, ale i sportovci vzpomínají na legendární americko-švýcarskou zpěvačku Tinu Turnerovou, která ve středu zemřela ve věku 83 let. Na úmrtí legendární zpěvačky reagoval také Bílý dům.

„Odchod mé skvělé přítelkyně Tiny Turnerové mě velmi zarmoutil. Byla to skutečně nesmírně talentovaná umělkyně a zpěvačka. Byla inspirativní, vřelá, vtipná a velkorysá. V mládí mi velmi pomohla a nikdy na ni nezapomenu,“ napsal na Twitteru zpěvák kapely The Rolling Stones Mick Jagger.

„Odpočívej v pokoji, nesmírně talentovaná a legendární Tino Turnerová,“ napsal na Twitteru herec Michael Warburton. „Odpočívej v pokoji Tino Turnerová, Simply, the best,“ napsal na Twitteru novinář Piers Morgan, přičemž odkázal na jeden z nejznámějších hitů americko-švýcarské zpěvačky.

„Raduj se v ráji, královno. Legendy nikdy neumírají, odpočívej v pokoji,“ napsala v komentářích na instagramovém profilu Turnerové americká herečka Rosario Dawsonová.

„Moje drahá přítelkyně Tina Turnerová zemřela. Jsem bez sebe. Čas, který jsme sdíleli po desetiletí, její vliv na hudební průmysl, láska k rodině a přátelům, nenasytný humor, láska k životu. Sakra, už mi chybíš. To je vše, co teď mohu říci,“ napsala na Twitteru zpěvačka Sheila Fergusonová.

Na Tinu Turnerovou zavzpomínala také americká zpěvačka Ciara. „Nebe získalo anděla. Odpočívej v ráji, Tino Turnerová. Děkujeme ti za inspiraci, kterou jsi nám všem dala,“ napsala podle webu Daily Mail.

Dvě černobílé fotografe sdílela americká herečka Mia Farrowová, známá například z filmů Velký Gatsby nebo Rosemary má děťátko. „Opustila nás velkolepá Tina Turnerová,“ napsala a k příspěvku přidala emotikon zlomeného srdce.

Na úmrtí legendární zpěvačky reagoval také Bílý dům. „Tina Turnerová byla hudební ikonou, která ve své kariéře prožila mnoho etap, mnoho úžasných okamžiků,“ uvedla tisková tajemnice Bílého domu Karine Jean-Pierreová podle webu CNN. „Je velmi smutné slyšet tuto zprávu. Byla jsem velkou fanynkou Tiny Turnerové. Je to obrovská ztráta pro komunity, které ji milovaly i pro hudební průmysl,“ dodala Jean-Pierreová.

Na jednu ze „svých nejoblíbenějších umělkyň a legendární královnou rock'n'rollu“ zavzpomínala také legenda basketbalové NBA Magic Johnson. „Viděl jsem ji mnohokrát a rozhodně to byla jedna z nejlepších živých show, jakou jsem kdy viděl. Vždycky vám dala to, co jste si za ni zasloužili,“ napsal Johnson na Twitteru.

Tagy:
smrt Twitter Bílý dům herec Daily Mail Piers Morgan Tina Turner Karine Jean-Pierreová Mia Farrowová Velký Gatsby Rosario Dawsonová Sheila Ferguson