Hvězda City o obviněních ze znásilnění: Nejsem Brad Pitt, ale ženy za mnou samy chodily

Za normálních okolností by se zřejmě pomalu chystal na fotbalové mistrovství světa v Kataru. S francouzskou reprezentací by na něm Benjamin Mendy obhajoval titul. Jenže poslední zápas odehrál 15. srpna 2021 proti Tottenhamu. Nemůže za to zranění, slavný bek je obviněný ze sériového znásilňování. V těchto dnech svědčí na svou obranu u soudu. „Nejsem Brad Pitt, ale ženy za mnou samy chodily,“ uvedl mimo jiné.

Poprvé od léta 2021 podal Benjamin Mendy významněji svůj pohled na velmi závažné dění. Právě před více než rokem byl obviněn z několika znásilnění, jejichž počet v průběhu času narůstal. Nakonec jich je sedm, k tomu ještě pokus o znásilnění a jeden sexuální útok. Obětí má být celkem šest.

Sám fotbalista anglického hegemona Manchesteru City, ve kterém má podepsaný kontrakt do roku 2023, ale odmítá, že by měl ze šestice žen udělat oběti. Naopak svými tvrzeními naznačuje, že on je kvůli událostem za uplynulých 15 měsíců tím poškozeným.

Bylo pro něj „normální mít sex s více ženami během jednoho večera, ale kdyby některá z nich řekla ne, přijal by to v pohodě a přestal by“. U korunního soudu v Chesteru poznamenal, že začal získávat výraznější pozornost žen, když mu bylo 18 let a hrával v rodné zemi za Olympique Marseille. „Ze začátku mi nebylo jasné proč, ale později ano. Kvůli mému statusu,“ uvedl 28letý rodák z městečka Longjumeau.

Z Marseille zamířil do Monaka a po angažmá v knížectví na Azurovém pobřeží následoval v roce 2017 gigantický přestup do City za 57 milionů eur. Známý hráč povýšil, stala se z něj prakticky celebrita. „Pozornost (žen) pak byla 10krát vyšší,“ poznamenal. Transfer do nejlepšího týmu Premier League považoval za sen a štědrý kontrakt podepsaný v Manchesteru se snažil vytěžit na maximum.

Mistr světa s Francií z roku 2018 porotcům sdělil, že nežil příkladný život profesionálního sportovce a dvakrát až třikrát týdně chodil do nočních klubů a barů. Tam potkával ženy a některé z nich si pak vodil do svého luxusního sídla v hodnotě přes 100 milionů korun, kde bujarý večírek pokračoval. „Užíval jsem si dům, užíval jsem si ženy. Byl jsem tak šťastný. A byl jsem nadšený i z fotbalu.“

Ve vězení jen přemýšlíte

Také o sobě zajímavým příměrem prohlásil, že vzhledem není žádným velkým magnetem na ženy, ale postačila mu sláva. „Vím, že nejsem Brad Pitt, ale ženy mě vyhledávaly. ​Ne kvůli mému vzhledu, ale kvůli fotbalu. Většinou to byly ony, kdo přišel. Ale párkrát jsem to inicioval já.“

Mendy si u soudu posypal hlavu popelem za to, že provozoval nechráněný pohlavní styk.  „Pro mě to bylo normální, ale teď si uvědomuji, že to zní divně. Bylo to neuctivé,“ kál se. Každopádně trvá na tom, že ženám neubližoval. Ty si ale myslí něco jiného, proto teď bude netrpělivě čekat, jaký padne verdikt.

Už strávil takřka půl roku ve vazební věznici, což pro něj byla velká lekce. Bylo to poprvé, kdy měl pořádně čas popřemýšlet o životě. Zvyklý běžně pobírat miliony měsíčně si také rázem uvědomil hodnotu peněz. „Ve vězení děláte jen jednu věc: Přemýšlíte. Měl jsem čtyři libry na den, utrácel jsem je v kantýně. Předtím jsem si mohl dělat, co jsem chtěl. Byl jsem smutný a naštvaný, že jsem ve vězení, ale naučil jsem se spoustu věcí,“ konstatoval.

Tagy: