Hvězda NBA: Tři dny jsem ležel vedle umírající matky a pak zvažoval sebevraždu

Pětinásobný účastník Utkání hvězd basketbalové NBA John Wall přiznal, že v době největších osobních problémů uvažoval o sebevraždě. Bývalý spoluhráč Jana Veselého a Tomáše Satoranského se dostal psychicky na dno kvůli dlouhodobým zdravotním potížím a poté, co mu relativně krátce po sobě zemřely matka a babička.

Kvůli sérii zranění Wall za posledních pět sezon odehrál jen 113 zápasů NBA. Nejvážnější problémy hvězdného rozehrávače začaly, když začátkem roku 2019 doma uklouzl a přetrhl si achilovku. Později toho roku zemřela jeho matka na rakovinu a v době koronavirové pandemie přišel o babičku.

„Bylo to nejtemnější místo, na kterém jsem kdy byl. V jeden okamžik jsem myslel na to, že spáchám sebevraždu,“ řekl médiím Wall, jenž v červenci podepsal smlouvu s Los Angeles Clippers.

„Právě jsem si přetrhl achilovku, máma onemocněla a umírala, babička zemřela, do toho covid a dělo se to všechno najednou. Chodil jsem na chemoterapii, seděl jsem u mámy a poslouchal její poslední dech, tři dny jsem ležel na pohovce vedle ní ve stejných šatech,“ popsal Wall těžké životní období, z něhož se dostal až za pomoci psychoterapeuta.

Wall byl v době před zraněními velkou hvězdou Washingtonu a pětkrát za sebou si v letech 2013–18 zahrál Utkání hvězd NBA. Během sezony 2020/21 byl vyměněn do Houstonu v rámci trejdu Russella Westbrooka a za Rockets odehrál 40 zápasů. Minulý ročník Wall vynechal.

Tagy: