Ed Sheeran pobláznil Hradec. Hotely jsou zcela vyprodané, politici se kvůli koncertu hádají

Zpěvák Ed Sheeran přijede v červenci do Česka.

Koncert britského zpěváka Eda Sheerana se sice uskuteční v Hradci Králové až příští rok v červenci, přesto už je ale skoro vyprodáno. Pořadatelé a radnice se už teď připravují na poprask, který nastane. Ubytování v hotelech a penzionech je v krajském městě úplně vyprodané, uvedla ve svém vysílání televize CNN Prima NEWS.

Po vstupenkách na jednoho z nejposlouchanějších zpěváků na světě se během pár dnů doslova zaprášilo. „Prodaly se tribuny a místa k sezení, nyní se doprodávají místa ke stání,“ uvedl spolupořadatel koncertu Michal Thomes.

ČTĚTE TAKÉ: Hvězdný Ed Sheeran se vrátí do Česka. Pro velký koncert si překvapivě nevybral Prahu

Koncert popové ikony se uskuteční v části královéhradeckého letiště a pořadatelé už teď řeší, jak nápor mnoha desítek tisíc lidí, kteří na akci jednoho večera přijedou, rozmělní do delšího časového úseku. Ubytování v termínu koncertu ve městě a okolí se už nesežene. „Veškeré ubytovací kapacity v termínu Eda Sheerana máme vyprodané,“ potvrdila CNN Prima NEWS vedoucí recepce v hotelu Tereziánský dvůr.

Velká část návštěvníků koncertu bude moci využít také ubytování přímo na letišti, kde pořadatelé plánují vybudovat stanové městečko. Rusovlasý písničkář nevědomky způsobil v Hradci dokonce i politickou roztržku. „Co vnímáme kriticky, je zneužívání koncertu k osobní propagaci primátorky Springerové. Zejména první dvě tiskové konference, kdy koncert prezentovala především ona,“ nechal se slyšet hradecký zastupitel Jan Holásek (Rozvíjíme Hradec).

„Celou dobu nám šlo o to, aby ta akce proběhla. Rozhodně to nevnímáme jako nějaké politické body,“ řekl náměstek primátorky Lukáš Řádek (TOP 09). Jestli se hned následující den uskuteční také diskutovaný druhý koncert Eda Sheerana, zatím není jasné. Německá produkce se pravděpodobně rozhodne až po vyprodání toho prvního.

Tagy: