Hvězdy exkluzivně o božském Kájovi: David zmínil jedinečný dárek, Formanová poslední setkání

Karel Gott v posledním rozhovoru pro Primu

Karel Gott 85

Nezapomenutelný zpěvák Karel Gott by 14. července oslavil 85. narozeniny. Ve speciálním vysílání k jeho nedožitému jubileu na mnohonásobného Zlatého slavíka zavzpomínali jeho hudební kolegové a blízcí. Michal David promluvil o jedinečném dárku v podobě podepsané bankovky, Martina Formanová zavzpomínala na poslední setkání.

Gottův dlouholetý kamarád Michal David ve speciálu zmínil, že zpěvák uspořádal společně s manželkou Ivanou poslední setkání. V tu dobu prý David ještě netušil, že jde o rozloučení. Každému z blízkých tam Zlatý slavík předal originální dárek – bankovku s jeho podobiznou. „Mně dal podepsanou bankovku čtrnáctku, protože jsem se narodil 14. července stejně jako on,“ zavzpomínal David. „Musíš mít tu čtrnáctku, protože to je náš den,“ řekl mu tehdy Gott.

ČTĚTE TAKÉ: Jak Sklep vylezl ze sklepa. Šteindler zavzpomínal na své začátky, přiznal zdravotní trable

O posledním setkání s legendárním zpěvákem promluvila ve speciálu CNN Prima NEWS i vdova po režisérovi Miloši Formanovi a Gottova bývalá partnerka Martina Formanová. Spisovatelka byla mezi hosty na oslavě zpěvákových osmdesátých narozenin v Divadle Na Jezerce. Ty oslavil s předstihem, protože už na tom zdravotně nebyl dobře. Formanová se s bývalou láskou však poté setkala ještě jednou.

„Byla jsem v Praze ještě s mou sestrou. Spojili jsme se a on říkal, ať přijdu k nim na večeři. Celý večer jsme si užili a působil na mě jako nesmírně smířený,“ sdělila Formanová. Moc se jí líbilo, jak Gott miloval svou rodinu. „Akorát to u něj holt trvalo déle,“ dodala. Zpěvák s partnerkou Ivanou založil rodinu, když mu bylo 67 let.

Zlatého slavíka získal 42krát

Karel Gott léta kraloval anketě Zlatý slavík. Poprvé ji vyhrál v roce 1963 a naposledy o 54 let později. Pyšnil se sbírkou 42 zlatých sošek. Po jeho smrti převzal vítěznou štafetu oblíbený zpěvák Marek Ztracený. Ten předtím s Gottem spolupracoval – mimo jiné mu napsal populární píseň Ta pravá.

„Když jsem neměl ambice vyprodat O2 arénu, seděl jsem v ní a říkal jsem si – to bych někdy měl. A Karel mi říkal, že bych rozhodně měl,“ smál se Ztracený ve speciálu CNN Prima NEWS. Gottova slova ho prý „nakopla“. „Na spolupráci s ním nikdy nezapomenu a jsem rád, že jsem se od něj mohl učit,“ shrnul zpěvák.

Zpěvák byl po celou svou hudební kariéru proslulý vřelým přístupem k fanouškům. Muzikanti se ve speciálu k výročí jeho nedožitých narozenin shodli, že se od něj v tomto směru mnoho naučili. Michal David si kdysi „božskému Kájovi“ postěžoval, že ho fanoušci bombardují s žádostmi o podpisy a fotky. Gott mu na to prý řekl: „Nejhorší je, když se se zpěvákem nikdo fotit nechce.“ „Od té doby se fotím s každým, kdo o to požádá,“ řekl David. „Byl to velký gentleman,“ přidal Ztracený.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zemřela Shannen Dohertyová. Hvězda Beverly Hills 90210 prohrála boj s rakovinou

Tagy:
Karel Gott hudba Michal David Martina Formanová umění a zábava umění, kultura, zábava a média společenská rubrika