Jak Sklep vylezl ze sklepa. Šteindler zavzpomínal na své začátky, přiznal zdravotní trable

Oblíbený herec Milan Šteindler

Rozhovor se Šteindlerem

Dobeška je místo, které má herec Milan Šteindler hluboko v srdci. Přes padesát let ho pojí s legendárním divadlem Sklep a navíc – na teenagerská léta se prostě nezapomíná. Redaktorka Showtimu se s ním sešla právě na tomto pro něj osudovém působišti, aby zjistila, jak se herci daří. Při té příležitosti zavzpomínal i na své umělecké začátky.

Divadlo Sklep založili Milan Šteindler a David Vávra, když jim bylo čtrnáct let. Začali hrát kousek od Dobešky, ve sklepě domku babičky Davida Vávry. „Záhy, protože spolužák Pavel Auerbach načůral babičce do zavařovacích sklenic, babička řekla – ven ze sklepa. Od té doby jsme vylezli na veřejnost a hrajeme veřejně,“ zavzpomínal herec na divadelní začátky pro Showtime.

ČTĚTE TAKÉ: Radostná zpráva krásné moderátorky: Lašková přivedla na svět syna, dala mu originální jméno

Nedaleko divadelních prken měl herec dlouhou dobu i svůj domov. Celý život bydlel na Praze 4. „Teď bydlím třetím rokem kousíček za Jesenicí,“ prozradil Showtimu s tím, že je původní místo bydliště stále jeho teritoriem.

U filmu začínal Šteindler jako rekvizitář a asistent režie. Bohaté zkušenosti nasbíral i v jiných malých i větších divadlech. A ty teď předává dál. Už několik let totiž přednáší scenáristiku a v létě bude na uměleckém festivalu přednášet i o herecké práci.

Lidé se na něj obrací s prosbou o radu. „Zrovna se mě při obědě zeptal pan vrchní, jak se člověk dostane k filmu. Já jsem například zavolal do filmového studia Barrandov před nějakými čtyřiceti lety a řekl jsem, že bych tam chtěl pracovat. A oni řekli jo,“ vyprávěl Šteindler.

Ačkoliv je herec plný elánu a energie, v poslední době se mu nevyhnuly zdravotní obtíže. „Každý máme nějaké to koleno nebo kyčel,“ přiznal. „Mám toho spoustu, co si mohu nechat operovat. To je voda na mlýn hypochondra,“ dodal v nadsázce.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zpověď Rytmuse o děsivé havárii: Od smrti ho dělila chvíle. Viděl jsem všude kouř, přiznal

Tagy:
zdraví divadlo herec sklep celebrity Milan Šteindler David Vávra umění a zábava umění, kultura, zábava a média společenská rubrika Divadlo Sklep