Hyundai ukázal „rodinný ideál“ za 400 000 Kč. Má šest míst k sezení a také velkou vadu

Baculaté MPV Hyundai Stargazer se svou délkou sice blíží pouhým 4,5 metru, ale přesto má na palubě tři řady sedadel. Zní to jako sen českých chalupářů, na který však nikdy nedosáhnou. Nové auto se totiž prozatím bude nabízet jen v Indonésii. Automobilka o tom informovala v tiskové zprávě.

Hyundai Stargazer má být menším sourozencem velkého rodinného modelu Staria. Designově se mu velice přibližuje, záď zase připomíná SUV Bayon.

Evropské parametry nikoliv pro Evropu

Uvnitř najdeme typický digitální přístrojový štít o velikosti 4,2 palce a další obrazovku nabízející multimediální systém. K dispozici jsou tři řady sedadel – v každé je místo pro dva cestující. Pokud jsou vztyčeny všechny tři, vejde se do kufru jen 200 litrů nákladu. Pokud byste ale vyrazili na výlet ve čtyřech a zadní sedadla složili, už je tu kapacita velmi solidních 585 litrů.

Zajímavý je i samotný pohon. Stargazer má jednoduchý benzinový motor s atmosférickým plněním. Čtyřválec o objemu 1,5 litru disponuje výkonem 110 koní a točivým momentem 145 Nm. Řadí se buď šestistupňovou manuální převodovkou, nebo bezstupňovým automatem CVT.

A na závěr ještě jedna lahůdka – cena. Auto se prodává ve čtyřech výbavových verzích nazvaných Active, Trend, Style a Prime. Základ vyjde na 255,9 milionu indonéských rupií. To by sice mohlo na první pohled vypadat strašidelně, ale ve skutečnosti je 10 tisíc rupií jen 16 korun. Přepočet proto vychází zhruba na 412 564 korun.

Tagy: