Eliška Podzimková: Porazila rakovinu, teď dobývá svět

Česká úspěšná ilustrátorka, animátorka a fotografka Eliška Podzimková.

KB Interview: Eliška Podzimková porazila rakovinu, teď dobývá svět

Sledujte KB Interview 23.listopadu ve 21:25 na CNN Prima NEWS: Úspěšná česká ilustrátorka, animátorka a fotografka Eliška Podzimková dobývá svým talentem svět. Jejím úspěchům ale předcházely těžké životní situace. V šestnácti například prodělala rakovinu. I díky tomu teď pomáhá dětským onkologickým pacientům způsobem, jakým to sama umí nejlépe.

Eliška Podzimková prodělala rakovinu mízních uzlin neboli Hodginův lymfom. Zhoubné nádorové onemocnění, které nešlo operovat, se léčilo rok ozařováním a vše dopadlo naštěstí dobře.

V pubertě už Eliška leccos chápala. O něco mladší pacienti ale průběh léčby chápat nemusí a tak nevědí, proč třeba při magnetické rezonanci mají ležet v klidu, nebo proč během léčby přijdou o vlasy.

I protoPodzimková zrealizovala svůj vysněný projekt. Naučný seriál s názvem Plešouni, který hravou formou malým onkologickým pacientům vysvětlí, co se v jejich tělech děje a co je potřeba vydržet, aby co nejlépe snášeli průběh léčby.

Jako bývalý plešoun si takový název můžu dovolit. Na onkologickém oddělení je tolik černého humoru, že tohle je slabý odvar...," říká Eliška v rozhovoru s Martinem Moravcem.

Projektu předcházelo hned několik úspěšných etap v Eliščině životě. Dostala se pracovně do New Yorku, ke kterému doslova zahořela láskou. Město fotila a do fotografií vkreslovala své nápadité postavičky a motivy. Netrvalo dlouho a oslovili jí americký magazín Metro, ve kterém se její práce objevila hned na titulní straně.

To samozřejmě nebylo vše. Její práci otiskl i celosvětově úspěšný časopis Vogue a ke spolupráci ji oslovil i slavný šéfkuchař Jamie Oliver. Kde v současné době Eliška žije, co dělá a jak se jako mladá vyrovnávala s nemocí? Jak bude vypadat naučný seriál Plešouni, který bude nejen v čestině, ale i v několiak světových jazycích?

To vše prozradí úspěšná ilustrátorka, animátorka a fotografka Eliška Podzimková v dnešním KB Interview ve 21:25 na CNN Prima NEWS.

Tagy: