Hokejový svět se zase klaní Jágrovi. Legenda zaujala svým výkonem média v Rusku i v USA

Hokejoví novináři i fanoušci z celého světa žasnou nad výkony Jaromíra Jágra v nejvyšší české soutěži. 49letý veterán v neděli přispěl dvěma góly a jednou asistencí k výhře 3:2 nad Litvínovem, a zařídil tak svému Kladnu první vítězství v sezoně.

I když Jaromír Jágr oslaví v únoru padesáté narozeniny, stále svými výkony a velkým hokejovým srdcem budí vášně po celém světě. Jeho Kladno však svůj vysněný návrat do extraligy nezačalo zrovna podle představ.

První čtyři zápasy Rytíři prohráli v základní hrací době a s nulovým ziskem bodů se zařadili na poslední místo tabulky. Tým ale v pátém zápase prokletí zlomil a konečně získal své první tři body. Na tom měl lví podíl právě hrající majitel klubu s osmašedesátkou na zádech.

Jágr se poprvé prosadil ve 39. minutě, a to dorážkou po střele z modré na 2:1. Litvínov však ve třetí třetině odpověděl a skóre srovnal.

Nerozhodný stav ale vydržel pouze minutu. Jágr se totiž blýskl ještě jednou otočkou zpoza branky. Znovu tak potvrdil, že i ve 49 letech je důležitou součástí týmu, který hraje nejvyšší českou hokejovou soutěž.

Situace nenechala chladnými ani fanoušky či novináře ze zahraničí. „Ve 49 letech to má pořád v sobě. Jágr dal za Kladno dva góly,“ uvedla na Twitteru stránka Hockey Night in Canada – součást televize CBC.

„Neuvěřitelný Jaromír Jágr. 49letá legenda stále hraje na nejvyšší úrovni a má pořád impozantní sílu,“ napsal finský server MTV Uutiset.

Unešení z Jágrova výkonu byli i v Rusku, kde český hokejista odehrál tři sezony za Avangard Omsk. „49letý Jágr dal dva góly v jednom zápase. Po čtyřech odehraných utkáních už má statistiku 3+1, tedy bod na zápas,“ zmínil ruský server sports.ru.

Jágr první tříbodový zápas v dospělém hokeji předvedl paradoxně také proti Litvínovu a rovněž v něm zaznamenal dva góly a jednu asistenci. Stalo se tak v lednu roku 1989, kdy mu bylo necelých 17 let.

Tagy: