Jak by dnes vypadala zmizelá Maddie? Podoba se sestrou je šokující, tvrdí autorka portrétu

Umělkyně Simone Maliková se rozhodla pomoci vyšetřovatelům v pátrání po britské holčičce Madeleine McCannové, která je již 16 let nezvěstná. Vytvořila portrét, jak by podle ní dívenka mohla vypadat dnes ve svých dvaceti letech. Byla by prý velmi podobná své mladší sestře Amelii.

Sestry podle Malikové svou podobu nezapřou. „Podobnost obličejových rysů Madeleine a Amelie je šokující. Navíc nedávné vystoupení Amelie definitivně potvrzuje moji teorii o podobě Madeleine,“ uvedla podle webu The Mirror Maliková v souvislosti s letošní bohoslužbou k 16. výročí zmizení Maddie, kdy se poprvé na veřejnosti objevila i Amelie McCannová.

ČTĚTE TAKÉ: Zvrat v případu zmizelé Maddie? Policisté prověřili věci nalezené v nedaleké přehradě

Dívky podle umělkyně mají například stejné oči a bradu. Rysy Maddie by ale podle ní byly trochu ostřejší. „Má podobná ústa, ovšem horní ret Madeleine je tenčí a mezeru mezi nosem a rtem má větší než její sestra,“ popsala Maliková, která podle webu Telegraph & Argus už v minulosti jeden dívčin portrét vytvořila. Nyní si je prý ale mnohem jistější.

„Pevně věřím, že jsem rozlouskla záhadu, jak by tvář Maddie vypadala dnes. V podstatě hledáme Amelii McCannovou,“ řekla umělkyně, která podle The Mirror už policii při vyšetřování v minulosti pomáhala. Její obraz pomohl k dopadení vraha z Pákistánu. „Chtěla bych vyzvat každého, kdo vidí tvář, která by mohla patřit Maddie, aby se ozval,“ apeluje Maliková.

Dívka zmizela na rodinné dovolené

Malá Maddie zmizela v roce 2007 z hotelového pokoje v portugalském letovisku Praya de Luz v regionu Algarve, kde rodina McCannových trávila dovolenou. Rodiče byli v tu dobu na večeři v nedaleké restauraci. Vyšetřovatelé předpokládají, že holčičku někdo unesl, určitou dobu byli mezi podezřelými i rodiče.

Ze zmizení a vraždy malé Maddie byl podezřelý také 45letý Christian Brueckner. Němec se totiž podle záznamů mobilních telefonů nacházel v čase zmizení v blízkosti apartmánů Ocean Club, kde britská rodina bydlela. Bruecknerovi se nic dokázat nepodařilo a dívka je dál nezvěstná.

PODÍVEJTE SE: Záhadné zmizení 14leté dívky. Ivana odjela na kole k tetě a už se nevrátila

Tagy: