Zvrat v případu zmizelé Maddie? Policisté prověřili věci nalezené v nedaleké přehradě

Zklamání. Tak zdroj z blízkosti vyšetřování případu zmizelé Madeleine McCannové popsal náladu, která ve sboru zavládla poté, co policisté prověřili předměty objevené ve vodní nádrži Barragem do Arade v Portugalsku. Původní zprávy přitom mluvily o nadějných nálezech. Holčička se ztratila v roce 2007 z asi 50 kilometrů vzdáleného letoviska Praia de Luz.

Detektivové podle webu Daily Mail v květnu prohledávali velkou oblast lesů u nádrže. Na místě měli vykopat i několik hlubokých děr, aby získali vzorky půdy. Ty byly zaslány na forenzní a DNA testování do Německa, vyšetřování totiž vede německý prokurátor Hans Christian Wolters.

ČTĚTE TAKÉ: Pohřešovaná Maddie by oslavila 20. narozeniny. Rodiče jí poslali srdceryvný vzkaz

Ačkoli měli údajně najít „nějaké“ předměty, informace, které by pátrání po zmizelé dívence posunulo, zatím nepřineslo. „Bohužel, stále více to vypadá, že prohledávání nádrže nepřinese žádné odpovědi ani nová vodítka,“ uvedl serveru The Sun nejmenovaný zdroj.

Vyšetřovatelé doufali, že nalezené předměty poskytnou nová vodítka v případu, který policii i rodiče ztracené Maddie trápí více než 16 let. „Je silné říct, že to byla ztráta času, ale důstojníci jsou přirozeně zklamaní,“ dodal zdroj.

Mohlo by vás zajímat: Při pátrání po zmizelé Maddie policisté v květnu kopali u přehrady a odvezli několik pytlů

Malé Madeleine MacCannové byly pouhé tři roky, když se v roce 2007 ztratila z apartmánu v portugalském letovisku Praia de Luz. Německá policie je podle The Sun přesvědčena, že pachatelem je Christian Brueckner. Od roku 2020 je veden jako hlavní podezřelý v případu dívčina zmizení. On ale jakoukoli účast v kauze popírá.

Tagy: