Zvrat v případu podezřelého ze zmizení Maddie. Nemůžeme se jím zabývat, připustil soud

Není v naší pravomoci zabývat se Christianem Bruecknerem, uvedl ve čtvrtek soud v německém Brunšviku. Pětačtyřicetiletý muž je podezřelý ze zmizení a vraždy britské dívenky Madeleine McCannové, která se ztratila v roce 2007 během dovolené v Portugalsku.

Tribunál v Brunšviku nemůže podle webu The Journal případ řešit, protože poslední Bruecknerova adresa byla v jiné německé spolkové zemi. „Na základě rozhodnutí soudu není v případu ‚Maddie‘ kompetentní ani soudní systém Brunšviku,“ uvedl podle The Journalu obhájce Friedrich Fuelscher v e-mailovém prohlášení.

ČTĚTE TAKÉ: Další naděje pohasla. Zdrcená rodina „polské Maddie“ vyvrací souvislost s pohřešovanou dívkou

V rámci rozhodnutí byl zrušen také zatykač vydaný na 45letého násilníka loni na podzim. Žalobci v jiných regionech Německa, kde podezřelý žil, se nyní musí rozhodnout, zda budou pokračovat v obvinění a vznesou nárok na jurisdikci. Brueckner podle webu BBC popřel jakoukoli souvislost se zmizením tříletého děvčátka.

Muž ale přesto ve vězení zůstává. Odpykává si totiž sedmiletý trest za znásilnění 72leté turistky, kterého se dopustil v Portugalsku v roce 2005. Podle serveru The Journal je pak podezřelý i z napadení a znásilnění 20leté Irky, které vnikl do bytu zatímco spala.

Zatímco byli rodiče na večeři, holčička zmizela

Malá Maddie zmizela v květnu 2007 z prázdninového apartmánu v portugalském letovisku Praia da Luz, když šli její rodiče na večeři s přáteli do restaurace poblíž. O Christiana B. se ve spojitosti s únosem zajímala německá prokuratura poprvé v květnu 2020. Němec se totiž podle záznamů mobilních telefonů nacházel v čase zmizení v blízkosti apartmánů Ocean Club, kde britská rodina bydlela.

Děvčátko se dosud nepodařilo vypátrat. Podle německého prokurátora Hanse Christiana Wolterse je ale dívka mrtvá. Před třemi lety v rozhovoru pro televizi RTP uvedl, že existují hmotné důkazy o tom, že je Maddie po smrti.

Tagy: