Polovina svobodných Britů si mění povlečení až po několika měsících, někteří i méně často

Jak často měnit povlečení?

Jak často měnit povlečení? Podle Arenbergerové záleží na několika aspektech

Více než polovina Britů, kteří žijí sami, si povlečení mění klidně až po několika měsících. Další muži pak přiznávají, že na jeho vystřídání přistoupí klidně i po delší době, zkrátka když si vzpomenou. Uvádí to průzkum, který zveřejnila britská agentura YouGov. Ženy jsou na tom podle všeho o poznání lépe. A jak často by se povlečení vůbec měly měnit?

Průzkumu společnosti YouGov se účastnilo přes 2 250 Britů. Výsledky ukázaly, že jsou v názoru na střídání špinavého povlečení za čisté poměrně rozděleni. Téměř polovina svobodných mužů například uvádí, že povlečení mění až po několika měsících, třeba až po čtyřech.

Celkem 12 procent mužů, kteří žijí sami, navíc uvádí, že povlečení střídají dokonce po delší době. Činí tak prý v okamžiku, když si na to zrovna vzpomenou. „To není příliš dobrý plán,“ řekla pro britské Radio 1 Newsbeat lékařka Lindsay Browningová, která se zabývá problematikou a kvalitou spánku.

O poznání lépe jsou na tom podle všeho svobodné ženy. Průzkum uvádí, že až 62 procent z nich na střídání povlečení dbá a mění ho každé dva týdny. Průzkum se rovněž zabýval i páry, které spolu žijí. Ty podle průzkumu mění povlečení po třech týdnech.

Jak často povlečení měnit?

Otázka ale zní – jak často vůbec povlečení měnit? Podle Browningové je ideální, když se špinavé za čisté vymění po týdnu, maximálně po dvou. „Můžeme si to trošičku odpustit během zimních měsíců,“ doplňuje lékařka, ale jedním dechem dodává, že měnit povlečení po více než dvou týdnech už opravdu není ideální.

Jako důvod, proč povlečení nenechávat nevyměněné déle, uvádí především pot. „Pot se dostává do povlečení a nejen, že je činí odpudivými na čich, ale také ho ucpává,“ říká lékařka.

Browningová přidává i pár rad, jak zajistit lepší spánek. Dobré je podle ní zajistit, aby do ložnice proudil vzduch, ideálně pak chladný. Právě při takovém se člověku nejlépe spí.

Tagy: