Jak funguje samoobslužné pietní místo, kde se můžete naposledy rozloučit se svým mazlíčkem

Vysoké teploty jsou náročné i pro zvířata

PRIMA MAZLÍČEK (13)

Psycholožka a ředitelka Poradny Vigvam Sylvie Stretti popsala v našem pořadu Prima Mazlíček, že je důležité nepodceňovat ztrátu milovaného zvířete: „To, co pomáhá obecně při přijetí ztráty, je stejné i při odchodu mazlíčka. Je možné zažívat jakékoliv pocity s tím, že okolí je respektuje, akceptuje, nijak je nepodceňuje ani nezveličuje. Tomu pomáhá, pokud je možnost se se zvířetem rozloučit. Pomáhají rituály, nějaké rozloučení, vzpomínky, fotky, mít možnost to s někým sdílet.“

Právě loučení je velmi náročné a i způsob, jaké rozloučení vybereme, je pro naše další vstřebávání traumatického zážitku důležité. Mělo by být etické a důstojné. Ideální variantou je tak kremace zvířete.

Za osm let, co provozujeme krematorium zvířat, jsme pomohli více než 6000 chovatelům s důstojným rozloučením a uchováním vzpomínek na zvířecí přátele, je pro nás velmi důležité, aby klient odcházel s příjemným pocitem, že je vzpomínka uchována,“ vysvětluje majitel Memory Pet Pointu Dalibor Novák.

V úctě ke svým klientům a jejich potřebám napadlo Dalibora vytvořit samoobslužné pietní místo, kde člověk může mazlíčka vypravit na poslední cestu v nerušeném soukromí a důstojném prostředí.

Jak Memory Pet Point funguje

Služba Memory Pet Point je přístupná 24 hodin denně, 7 dnů v týdnu, a to bez navyšování nákladů na kremaci. Díky patentovanému řešení Memory Pet Point se je možné zpřístupnit důstojné rozloučení se zemřelým mazlíčkem a službu zvířecí kremace co největšímu počtu chovatelů.

  • Na stránkách si vyberete, který Memory Pet Point z naší sítě chcete využít.
  • Vyberete velikost zvířátka a zadáte pár nezbytných údajů. Zvířátka nad 60 kg není možné uložit v MPP, ale je třeba využít standardní převzetí pracovníky krematoria.
  • Napíšete nám své kontaktní údaje a provedete on-line platbu, popřípadě odloženou platbu nebo na 3 splátky bez navýšení.

Po zaplacení vám přijde SMS s PIN kódem, který je platný 48 hodin. Během této doby je třeba přivézt a uložit zvířátko. PIN kód zadáte na klávesnici vedle vstupních dveří po svém příjezdu k vybranému MPP. Tím se vám zpřístupní vnitřní prostory MPP. Zde se můžete s vaším zvířátkem rozloučit.

Po rozloučení zadáte na vnitřní klávesnici, která je umístěna vpravo od dveří, zaslaný PIN kód. Po jeho zadání se vám otevře příslušná velikost chladicího boxu, dle zadané velikosti zvířátka. V boxu naleznete speciální úložný vak s kremační identifikační známkou s unikátním číslem, které bylo přiřazeno k vaší on-line objednávce.

Následující pracovní den, po uložení zvířátka, vás bude kontaktovat náš pracovník a probere s vámi další podrobnosti služby, nabídku produktů a další náležitosti.

Spolupráce s útulky

Síť Memory Pet Pointů bude brzy po celé České republice. „V každém okresním městě by měl jeden být. O vlastní provoz jednotlivých Memory Pet Pointů se budou starat naše partnerská krematoria. Také nás napadlo, že by bylo pěkné umístit Memory Pet Pointy na pozemky útulků nebo azylů. Oni potřebují peníze na chod a záchranu zvířat, takže bychom jim platili za pozemek a v neposlední řadě, když se někdo rozloučí se svým milovaným mazlíčkem, může hned bolest zmírnit tím, že zachrání zvíře z útulku a dá mu nový domov.“

Pokud máte vhodný pozemek v okresním či krajském městě, který je dobře dostupný 24/7, a je zde možnost připojení k elektrické síti, prosím kontaktujte nás pro více informací formou online formuláře.

My se snažíme vše propojit tak, aby to klientům usnadnilo náročné chvíle. Vedle máme vlastní sklárnu Memory Crystal, já jsem totiž vyučený sklář, kde vyrábíme pietní produkty, které stále inovujeme, a teď jsme vymysleli samoobslužné pietní místo, abychom lidem ušetřili čas, ale i finanční náklady,“ říká Dalibor.

Nabídka pietních předmětů

Aby byla vaše vzpomínka na milované zvíře uchována i fyzicky, můžete si vybrat z bohaté škály upomínkových předmětů. Například v památečním skle je zakomponováno symbolické množství kremačního popela, a vy tak máte památku neustále ve své blízkosti, a přitom díky svému vzhledu a podsvícení ve vás jistě vyvolá jen ty příjemné vzpomínky a nikoliv smutek.

Tagy: