Memory Pet Point: rozloučení s vaším mazlíčkem v naprostém soukromí

Memory Pet Point najdete v 5 městech Česka

PRIMA MAZLÍČEK (12)

Rozloučení s naším milovaným domácím mazlíčkem je velmi bolestivý zážitek. Kdo to již někdy zažil, ví, jak těžké je říct „sbohem“. Majitel zvířete má možnost zvolit ze čtyř možností, jak se se zvířetem po jeho odchodu naložit. Často ho chtějí mít stále na blízku, proto také většina majitelů volí pohřbení zvířete na svém pozemku. Jenže pohřbívání na pozemku se řídí velmi přísnou vyhláškou, kterou většina z nás „smrtelníků“ není schopná na svém pozemku splnit. A tak jsme se rozhodli provést vás vhodnějšími variantami.

Na vlastním pozemku

Pohřbení zvířete na pozemku se ale řídí vyhláškou a legislativní podmínky jsou mnohdy nesplnitelné. Musíte dodržet minimální vzdálenost 200 metrů od vodního zdroje – nesmí být kontaminován vodní zdroj. Dále minimální vzdálenost 100 metrů od nejbližší stavby pro bydlení nebo rodinné rekreace a stejná vzdálenost musí být i od pozemní komunikace (s výjimkou příjezdové komunikace). I když máte fajn souseda, stejně musíte dodržet 50 metrů od hranice sousedního pozemku.

Velikost výkopu musí odpovídat velikosti zvířete a vrstva zeminy nad tělem musí být minimálně 50 cm, v případě váhy zvířete větší než 100 kg, musí být vrstva zeminy nad tělem minimálně 100 cm. Pokud je tělo ukládáno do výkopu v obalu, musí být obal rozložitelný a nesmí poškozovat životní prostředí. Tělo musí být ošetřeno vhodným desinfekčním prostředkem, například nehašeným vápnem. Na dně výkopu se nesmí objevit voda.

Pravidla jsou velmi přísná a nejspíš se shodneme na tom, že pokud nevlastníme ranč Southfork, nedají se ani při té nejlepší vůli splnit.

Zvířecí hřbitov

Je pietní místo, kde lidé pohřbívají mrtvé mazlíčky (uhynulá těla nebo popel po kremaci). Na území České republiky je jich celkem 9. Většině ale dochází místo a tak hlásí stop stavy.

Kafilérie

Pokud necháte své zvíře po úmrtí u veterinárního lékaře, bude jeho tělo dopraveno do takzvané kafilérie. „Kafilérie je průmyslový asanační podnik, který je důležitý a slouží k likvidaci živočišného odpadu. Což jsou zbytky z jatek, neprodané maso z obchodních řetězců a bohužel ze zákona tam spadají i domácí mazlíčci,“ vysvětluje Lukáš Illek, obchodní ředitel Memory Pet Pointu. V kafilérii se za vysoké teploty a tlaku vše dohromady semele a oddělí se tuk, který se dále průmyslově zpracovává, a ze zbytku se vyrábí například krmivo pro zvířata.

Kremace

Kremace zvířat představuje etický a důstojný způsob, jak se rozloučit se svým zvířecím kamarádem a naposledy mu poděkovat za jeho přítomnost ve vašem životě.

„Krematorium zvířat nabízí služby, které zajistí vše potřebné. Od vyzvednutí zvířete u klienta nebo veterinární kliniky, samotnou kremaci až po zabezpečení urny a dalších památečních předmětů,“ popisuje Lukáš Illek.

Memory Pet Point - rozloučení v důstojném prostředí

Memory Pet Point je samoobslužné pietní místo pro zvířata s individuálním uložením a kremačními službami, které je pro klienty dostupné nonstop. Rozloučit se se svým mazlíčkem můžete o samotě v útulném prostředí. Následně ho vložíte do specializovaných chladicích boxů, kde naleznete speciální identifikační kremační známku s unikátním číslem. Následující pracovní den vás bude kontaktovat pracovník, který s vámi domluví podrobnosti kremace.

Po provedení kremace vám bude urna a další pietní předměty zdarma doručeny opět do Memory Pet Pointu. Pokud je váš mazlíček těžší než 60 kg, nebo si přejete jeho osobní vyzvednutí u vás doma či u veterinárního lékaře, vždy můžete využít individuální služby Krematoria zvířat Česká Lípa.

Tagy:
pes kočka domácí mazlíčci péče o zvíře Česko veterinární lékař Memory Pet Point kremace zvířat