Jak slaví politici? Bartoš předvedl divoký tanec. Okamura se oblékl do vánočního svetru

Vánoce pro Čechy obvykle znamenají svátky klidu a míru. Lidé se z pohodlí domova dívají na pohádky a po štědrovečerní večeři skládající se ze smaženého kapra a bramborového salátu rozbalují dárky, které naleznou pod stromečkem. A jak slaví Vánoce politici? Někteří z nich se na sociálních sítích pochlubili se svým ozdobeným stromkem. Rovněž popřáli příjemné svátky.

„Milí přátelé, pro mnohé z nás jsou Vánoce těmi nejkrásnějšími svátky v roce. Přejeme vám, ať je prožijete s těmi, na kterých vám nejvíce záleží,“ vzkázal českým občanům premiér Petr Fiala (ODS). Učinil tak po boku svých koaličních partnerů ze Spolu, tedy s ministrem práce a šéfem lidovců Marianem Jurečkou a s předsedkyní Sněmovny a TOP 09 Markétou Pekarovou Adamovou.

„Vánoce jsou obodobím naděje, sdílení a obdarovávání,“ sdělila Pekarová. „Tento rok jsme se museli vypořádat s řadou problémů. Společně jsme je ale zvládli. Pojďme nechat na chvíli stranou starosti a vychutnejme si svátky v klidu a v pohodě,“ dodal Jurečka.

Pozadu nezůstali ani Piráti. Již v pátek vicepremiér a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš vzkázal českým občanům následující: „Je čas odlehčit aspoň na těch pár dnů. Všem přeju štěstí, zdraví, lásku, spokojenost a mír.“ Šéf Pirátů pak na videu převedl divoký tanec.

Krásné Vánoce prostřednictvím vicepremiéra a ministra vnitra Víta Rakušana popřáli i starostové. „Krásné a pohodové Vánoce všem,“ sdělil předseda STAN.

Vánoční svátky ale pochopitelně slaví i česká opozice. „Přeji vám mnoho lásky a hlavně si odpočiňte,“ řekl lidem šéf hnutí ANO Andrej Babiš. K tomu sdílel video, na němž je vidět, jak expremiér slaví Vánoce se svou rodinou. Babiš se kromě jiného pochlubil vyzdobeným stromkem a psem, který je oblečen do červeného svetříku. „Přeji vám bohatého Ježíška,“ řekla Babišova žena Monika.

Lídr hnutí SPD Tomio Okamura se zase oblékl do tématického vánočního svetru. „Dámy a pánové, přeji vám ze srdce krásné a hlavně šťastné vánoční svátky,“ prohlásil.

Tagy: