
Jak ušetřit za kuřecí prsní řízky?
Pečené kuře, kuře na paprice a kuřecí řízky. To jsou nejčastější způsoby úpravy tohoto masa. Kuřecí prsní řízky jsou ale stále dražší. Pokud na ně nenarazíte v akci, stojí kilogram i více než 200 korun. Přesto se na nich dá ušetřit.
Trik, jak ušetřit, je jednoduchý. Stačí místo dvou prsních řízků zakoupit rovnou celé kuře. Cenový rozdíl je při stejné hmotnosti více než 100 korun. „Za kuře celé je to 99 korun kilo, za prsa máme 196 korun za kilo,“ řekla pro CNN Prima NEWS prodavačka masa a uzenin Michaela Sadilová.
ČTĚTE TAKÉ: Dva oblíbené řetězce stahují ze svých pultů nebezpečné potraviny. Obsahují plísně a bakterie
Porovnali jsme cenu za kilo celého chlazeného kuřete, které stojí průměrně sto korun, s cenou za jednotlivé části kuřete ve stejné váze. Rozdíl je téměř 300 korun. „Největší zájem je o kuřata celá i o kuřecí čtvrtky, které jsou levnější,“ doplnila prodavačka Lucie Hrnčířová.
„Já osobně si kupuji kuřecí prsa, protože mám trošku problém s tím, abych si vykostila to celé kuře,“ přiznala žena oslovená ve Zlíně. „Dávám přednost celému kuřeti, protože se mi to zdá ekonomičtější. Dokážu z toho uvařit podstatně víc jídel,“ vyjádřil se další místní.
„Radši ho koupím celé. Využiji ho lépe, než když si ho koupím jednotlivě, na části,“ zakončila další respondentka. Rozdělením celého kuřete lze tak získat materiál ne na jedno, ale hned na několik jídel – například na polévku, kuřecí játra nebo plněná kuřecí křídla.
MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jsou tu ideální podmínky pro houbaře: Pozor ale na vzácné druhy, za sběr hrozí tučná pokuta