Noc v Discolandu Sylvie: Divoké historky z Jonákova klubu ožívají v podání DJů a pornohvězd
polévka
Výpis příspěvků ke štítku „polévka“
Žebříček nejlepších jídel světa: Výběr nejvýše hodnocené české pochoutky vás překvapí
Gurmánský web TasteAtlas vydal žebříček stovky nejlepších jídel na světě podle cestovatelů. Nejlépe hodnocený český pokrm se umístil na 50. pozici. Nejedná se však o žádné typicky populární jídlo, jakým je třeba svíčková, ale o prostou a lidovou polévku: česnečku.
MAPA: Obědy do stovky mají na jihu Čech i v Hradci Králové. V jaké restauraci ušetříte?
V Česku se stále dají najít místa, kde mají levné jídlo. Do stovky se najíte například v Hradci Králové nebo v jihočeských Vodňanech. Zákazníci si stravování pochvalují. Nízké ceny lze podle provozních držet i díky tomu, že jsou ve vlastním a nemusí tak platit nájem.
Menšík koupil chalupu za 3500 korun, prodala se za miliony. Opatřil ji i výjimečnou sprchou
Nezapomenutelný český herec Vladimír Menšík trávil své volné chvíle nejraději na chalupě v Dolní Polici u Žandova, kterou si v roce 1965 zakoupil s tehdejší manželkou Olgou za 3500 korun. Byl velmi manuálně zručný a své letní sídlo dovedl k dokonalosti. Rodina ho tak mohla prodat za miliony.
Polévky byly moc pálivé. Dánsko stáhlo z prodeje tři příchutě, sehnat se dají i v Česku
Dánsko zasáhlo proti instantním polévkám z Jižní Koreje, byly moc pálivé. Veterinární a potravinářská správa nařídila stažení hned tří druhů pikantních pokrmů od jihokorejské společnosti Samyang, informuje BBC. Obsahovaly příliš kapsaicinu (látky zodpovědné za pálivou chuť), který ve větším množství může způsobovat zdravotní problémy. Produkty jsou k mání i v Česku.
Knedlíky ze sobí krve ovládly žebříček nejhorších jídel světa. Umístily se i dvě české klasiky
Tradiční česká vánoční rybí polévka a houbový kuba se umístily na nelichotivém seznamu čítajícím stovku nejhorších pokrmů z celého světa, který sestavil web Taste Atlas. České klasiky se ocitly na stejném žebříčku jako pokrmy z fermentovaných žraloků nebo ovčích hlav. Redakce CNN Prima NEWS se obrátila na odbornou i laickou veřejnost, zda se skutečně jedná o tak odporná jídla.
MAPA: Jídla do stovky po celém Česku. Na Zlínsku se dá levně najíst i na základní škole
Na některých místech v Česku lze stále najít restaurace, v nichž nabízejí oběd za méně než 100 korun. Štáb CNN Prima NEWS byl tentokrát úspěšný v Kroměříži a Fryštáku na Zlínsku. Najíst se tu dá například i na základní škole. Na další restaurace, kde se dá pořídit oběd do stokoruny, se podívejte na MAPĚ níže v textu.
VÝSLEDEK ANKETY: Zvolili jste nejlepší českou polévku. Vítěz hlasování některé překvapí
Která česká polévka je mezi tuzemskými jedlíky nejoblíbenější? Nejvíce hlasů v anketě CNN Prima NEWS získala dršťková. Porazila tak všechny hlavní favority prestižního gastrowebu Taste Atlas, kde naopak nezabodovala. Zahraniční gurmáni ve svém žebříčku nejlepších českých polévek naopak vsadili například na česnečku, rajskou či hrachovku. Špatně si nevedla ani kulajda. Které polévky naopak propadly u čtenářů? Podívejte se na výsledky ankety.
ANKETA: Nejlepší české polévky. Prestižní web zveřejnil překvapivý žebříček, souhlasíte s ním?
Která česká polévka je nejlepší? Prestižní gastroweb Taste Atlas rozsekl věčnou otázku svým čerstvě zveřejněným žebříčkem. Gurmáni z celého světa nakonec hlasovali pro tradiční českou česnečku, špatně si ovšem nevedly ani rajská či gulášovka. Do výběru se probojoval i předkrm, který české jedlíky spíše rozděluje než spojuje. A na úplném chvostu pak skončila štědrovečerní polévková stálice. Souhlasíte se žebříčkem webu Taste Atlas? Dejte hlas své oblíbené polévce v anketě na konci článku.
Kuřecí řízek za 89, květák za 79 korun. V ostravské jídelně pomáhá s výdejem jídla robot
Redakce CNN Prima NEWS přináší další pokračování seriálu Obědy do stovky, který štáb tentokrát zavedl na území Ostravy. Manželé Baborovi tam spolu vedou Českou jídelnu už od svého vyučení a práce je i po 25 letech stále baví.
Osudová záměna skončila smrtí. Manželský pár si spletl medvědí česnek s jedovatou rostlinou
Začala sezóna medvědího česneku. Mnoho lidí proto míří do lesů, aby si populární rostlinu nasbíralo. Stejný plán měl i pár z Rakouska, který si z česneku chtěl udělat polévku. Po její konzumaci ale oba zemřeli. Jak se následně ukázalo, bylinu zaměnili s jedovatou rostlinou, informuje německý deník Bild.
Aktivistky chrstly polévku na Monu Lisu. Útokem na obraz hájily právo na zdravé potraviny
Dvě ekologické aktivistky zacákaly polévkou sklo, které chrání obraz Mony Lisy v pařížském Louvru, informovala agentura AFP. Ženy svůj čin odůvodnily snahou podpořit právo na zdravé a udržitelné potraviny, vymezily se zároveň proti současnému systému zemědělství. V muzeu byla aktivována krizová jednotka. Místnost s obrazem byla okamžitě evakuována a uklízí se.
Znalci hub mají žně, i v zimě se dají najít chutné druhy. Expert řekl, na co si dát pozor
Přestože je venku zima v plném proudu, neznamená to, že by odzvonilo houbařské sezóně. I v mrazech se dají v lese najít chutné druhy. S houbařením v zimě ale souvisí také rizika. Odborníci doporučují sbírat jen některé druhy.