
Středozemní moře je nebezpečně teplé. Může to rozpoutat zkázu v celé Evropě, včetně Česka
Zpráva, která zasáhne naše peněženky. Obědy v restauracích opět plošně zdražily. Od roku 2020 se ceny v některých regionech zvedly až o 50 procent. Důvodem jsou nejen dražší suroviny, ale také personál, který provozovatelé musí platit lépe než dřív. Nejhlouběji do kapsy sáhnete v Praze a v Brně, o něco méně zaplatíte ve Zlíně nebo třeba v Olomouci.
Malá rodinná řeznictví jsou u Čechů stále oblíbená, i přesto, že u nich zákazníci často zaplatí více než v supermarketech. Někteří nedají dopustit na čerstvé maso, jiné lákají vyhlášené speciality, pro které jezdí i z velké dálky. Například v jihočeské Soběslavi i Českých Budějovicích si zakládají na vlastní směsi koření.
Tradice, kvalita a poctivé suroviny. Lidé na malá řeznictví stále slyší. I když si za některé výrobky musí připlatit, neváhají pro ně dojíždět. Na oplátku získají netradiční pochoutky s nezaměnitelnou chutí. Dopustit nedají například na škvarky.
Venkovní teploty v létě mohou stoupat do opravdu vysokých hodnot a lidské tělo na ně reaguje rychle a intenzivně. V horkém počasí ztrácíme až o 20–30 procent více vody než obvykle, a to nejen pocením, ale také dýcháním, což může mít vliv na naši fyzickou i psychickou pohodu. A právě odvodnění může způsobit vážné následky. V jakém množství i jakými způsoby doplňovat tekutiny – a jaký dopad může jejich nedostatek mít – přiblížila odbornice.
Pečené kuře, kuře na paprice a kuřecí řízky. To jsou nejčastější způsoby úpravy tohoto masa. Kuřecí prsní řízky jsou ale stále dražší. Pokud na ně nenarazíte v akci, stojí kilogram i více než 200 korun. Přesto se na nich dá ušetřit.
Stále pro vás hledáme místa, kde se dá dobře a zároveň levně najíst. Tentokrát vyzkoušely štáby CNN Prima NEWS laciný oběd v Havířově a polední menu v Poděbradech.
Jeden z největších japonských řetězců restaurací Sukiya uzavře od pondělí do 4. dubna téměř všech svých bezmála 2 000 podniků, kde proběhne důkladný úklid. Přiměly ho k tomu dva případy, kdy hosté našli v jídle krysu a část švába, napsal zpravodajský server BBC News.
V seriálu Obědy do stovky reportéři CNN Prima NEWS stále hledají další restaurace a jídelny, kde se dá dobře a přitom levně najíst. Tentokrát štáby vyrazily do Pardubic a do Peruce.
Koncem února představily České dráhy novinku v občerstvení. Pro cestující si v jídelních vozech připravili sezónní speciality, čímž rozšířili nabídku polévek, hlavních chodů i dezertů. Na své si přijdou i ti, kteří si rádi po cestě vlakem vychutnají chlazené nápoje. I toto menu doznalo několika novinek, ať už v podobě limitované edice limonád či pivního speciálu.
Dobře, chutně, ale hlavně levně se najíst do sta korun? Naši reportéři pro vás stále objevují nová místa po celém Česku. Tentokrát vyrazili do dvou restaurací v Moravskoslezském kraji a levný oběd si vyzvedli také v Klíčanech, nedaleko Prahy.
Vnitřnosti, červy nebo podivně zapáchající polévky. Takové jsou podle gastronomického průvodce Taste Atlas nejhorší pokrmy z celého světa. Žebříčku vévodí zejména skandinávská a asijská kuchyně. Mezi sto nejhorších jídel se ale dostali i tři čeští zástupci. Uživatelům nechutnaly například suchary, pomazánkové máslo nebo chlebová polévka.
Reportéři CNN Prima NEWS se tento týden opět vydali prozkoumat restaurace, kde se můžete dobře najíst do sta korun. Kromě pivovaru v Říčanech u Prahy štáby navštívili po roce také kantýnu v centru Brna. Na místě je čekalo příjemné překvapení.