
Pnutí na Zlínsku: Obce chtějí kvůli D49 blokovat silnice. I já jsem naštvaný, reagoval Kupka
Pepsi představí novou verzi své tradiční příchutě koly, která bude obsahovat prebiotickou vlákninu, informoval web CNN. „Zdravější variantou“ reaguje na pokles prodejů zejména u generace Z vyhledávající alternativy přívětivější pro tělo.
V americkém státě Aljaška se před dvěma roky zřítilo letadlo kvůli tomu, že převáželo stovky kilogramů losího masa a na křídle mělo paroží. S odvoláním na tento týden zveřejněnou úřední zprávu o tom napsala agentura AFP.
Nechceme kecat lidem do života. Těmito slovy stopl ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) změnu, podle které by se neměly používat názvy jako „sójový párek“ nebo „čočkový burger“. Jenže po půl roce je spor o označování rostlinných náhražek zpět. Tentokrát chce ministr i přes dřívější ujišťování sjednotit pravidla přes Brusel. Veganské organizace nápad kritizují.
Sofistikovaný interiér, francouzské pokrmy nejvyšší úrovně, vybraná vína a jedinečná atmosféra. Restaurace La Gare v samotném srdci Prahy oslavila 15. narozeniny a projekt Za barem u toho nemohl chybět.
Ceny některých základních potravin se stále drží vysoko a výrazně nezlevňují. Týká se to například másla nebo vepřového masa. Zdražení se projevuje jak meziročně, tak i meziměsíčně. Zemědělce také trápí špatná úroda, která může být letos podprůměrná. V celkových cenách by se ale nakonec mohla projevit jen mírně. Potraviny totiž zdražují další vlivy.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zavřela v úterý oblíbenou restauraci WingHaus v pražské ulici Vinohradská. Během kontroly zjistila významné hygienické nedostatky včetně neudržované toalety, špatného skladování masa nebo nefunkční lednice. Provozovateli uložila úplný zákaz užívání prostor, uvedli inspektoři ve středu na svém Instagramu.
Léto je v plném proudu a s ním přichází oblíbená sezóna grilování. Abychom si pochutnali bez zdravotních rizik, je důležité dodržovat základní hygienické zásady. Na co vše byste si tedy při grilování měli dávat pozor? Nepodceňujte především správnou manipulaci s potravinami, dostatečnou tepelnou úpravu masa ani pravidelnou údržbu grilu. V článku se dozvíte, jak grilovat zdravě a bezpečně, jak skladovat potraviny i jaká hygienická pravidla je nutné dodržovat, abyste si neodnesli zažívací potíže.
Se zvyšujícími se letními teplotami prudce roste riziko možné otravy z jídla. Vysoké teploty totiž vytvářejí ideální prostředí pro bleskové množení mikroorganismů v potravinách. Původců onemocnění z potravin je celá řada, dodržováním základních hygienických pravidel však možné riziko nákazy můžete minimalizovat i v parných dnech. Potravinářská komora ČR přináší tipy, jak případným zdravotním problémům z jídla předejít.
Malá rodinná řeznictví jsou u Čechů stále oblíbená, i přesto, že u nich zákazníci často zaplatí více než v supermarketech. Někteří nedají dopustit na čerstvé maso, jiné lákají vyhlášené speciality, pro které jezdí i z velké dálky. Například v jihočeské Soběslavi i Českých Budějovicích si zakládají na vlastní směsi koření.
Tradice, kvalita a poctivé suroviny. Lidé na malá řeznictví stále slyší. I když si za některé výrobky musí připlatit, neváhají pro ně dojíždět. Na oplátku získají netradiční pochoutky s nezaměnitelnou chutí. Dopustit nedají například na škvarky.
Řetězec KFC uzavře všechny své pobočky v Dánsku. Úřady totiž odhalily rozsáhlé podvody s trvanlivostí masa, které trvaly několik let. Bývalí zaměstnanci potvrdili, že šlo o běžnou praxi provozovatelů. Odpovědná společnost již reagovala, že přijala řadu nezbytných opatření, a to včetně výzvy k odvolání všech, jimž poskytla oprávnění provozovat franšízu. Reportáž odvysílala tamní televize DRTV.
Dvanáctiletá dívka zemřela, osm dětí se otrávilo jídlem a u pěti z nich se rozvinul závažný syndrom. Ve francouzském Saint-Quentinu úřady po odhalení případu uzavřely dvě řeznictví, jejichž maso či masné výrobky postižení jedli, informoval deník Le Dauphiné.