Peklo, pálí Babiš do změny školního stravování. Plaga jeho slib o zrušení brzdí
Úplné peklo, opírá se i nadále předseda ANO a pravděpodobný premiér Andrej Babiš do stravovací vyhlášky, podle níž mají nově vařit ve školních jídelnách. Pokračuje tak v předvolební rétorice – celou novelu dokumentu, jež přináší změnu po desítkách let, chce zrušit. Zvažovaný ministr školství Robert Plaga (za ANO) ovšem taková slova mírní. „Od jídelen budu chtít zpětnou vazbu, jak se podle nových pravidel vaří a zda děti pokrmy vyhazují,“ vysvětlil v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Odborníci takový přístup vítají.
Slizák, liška nálevkovitá či václavka. Podzimní houby překvapí výbornou chutí. Kde je najdete?
Houbařská sezóna zdaleka nekončí. Na své si v těchto dnech přijdou hlavně zkušenější houbaři, díky pestré škále podzimních druhů hub je v lesích opravdu z čeho vybírat. Hojně se daří lišce nálevkovité i slizáku mazlavému, tedy slizké šedofialové houbě, která se řadí mezi nejlahodnější druhy. Podmínky jsou vhodné i pro strmělku mlženku, silně aromatickou houbu, která ne každému může vonět.
Další průšvih KFC: Inspekce odhalila rizikové rozmrazování masa
V restauraci řetězce rychlého občerstvení KFC v Praze-Dejvicích rozmrazovali zaměstnanci kuřecí maso ve stojaté vodě, což zvyšuje mikrobiologická rizika. Informoval o tom mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) Pavel Kopřiva. Jedná se už o druhé zjištění inspektorů v pobočkách KFC od konce léta.
Sezóna uzení je konečně tu. Naučte se připravovat dobroty s kouřovým aroma
S příchodem prvních studených dnů se ze zahrádek rodinných domů line typická vůně doutnajícího dřeva. Znamená to, že sezóna uzení je konečně zpět! Pro mnohé je to tradice, zážitek a často i nostalgická záležitost. Pokud si chcete chuť uzených dobrot užít naplno, poradíme vám, jak vybrat novou udírnu a připravit ji na sezónu.