
Tragédie po majálesu na Plzeňsku: V řece našli mrtvého. Chtěl si zkrátit cestu, říká kamarádka
Počet nakažených žloutenkou typu E rychle roste, a to nejen v Evropě, ale i u nás. Nemoc se přenáší hlavně prostřednictvím nedostatečně tepelně upraveného masa. V době grilovací sezóny si je tak třeba dávat dobrý pozor.
Ochutnali jste sójový burger nebo mandlové mléko? Měli byste, podle supermarketů bude alternativních potravin na pultech přibývat. Obchody tak prý chtějí mimo jiné bojovat s obezitou v Česku nebo snižovat vlastní uhlíkovou stopu. Podle ministra zemědělství Marka Výborného (KDU-ČSL) je to ale nesmysl.
Při cestování letadlem existuje několik základních pravidel slušnosti, která mohou usnadnit cestu a ušetřit nervy letuškám i spolucestujícím. Kromě obvyklých přešlapů, jako je příliš brzké stání u východu, existují i méně známé. Ty se týkají především konzumace během letu.
Obchodní řetězec Tesco stahuje z prodeje balení kuřecích prsou, obává se totiž, že produkt může obsahovat bakterie salmonely. Zákazníkům, kteří si inkriminované maso zakoupili, řetězec v prohlášení na svém webu slibuje vrácení peněz.
Velkým problémem českého zemědělství je vyvážení levných surovin do zahraničí a dovoz hotových produktů. Týká se to například drůbežího masa, které ve velkém směřujeme do Polska. Zpět se nám pak vrací zpracované kuřecí maso, ovšem přidanou hodnotu má tuzemský zpracovatel nulovou. Kde všude se s tím můžeme setkat?
Jednou z příčin zdražení vajec byla ptačí chřipka, kvůli slintavce a kulhavce nyní mohou stoupnout i ceny masa. „Pokud se nepodaří nákazu zastavit hned v zárodku, rizika zdražení tu jsou,“ uvedl v pořadu Co na to vaše peněženka na CNN Prima NEWS ekonom Pavel Peterka. Panika podle něj ale zatím není na místě.
Zlaté šperky, mobilní telefony a nově i škvarky – to vše mohli zákazníci sehnat v jedné ze zastaváren ve slovenském Lučenci. Oblíbenou pochutinu totiž zloději ukradli v místní masně a poté ji odnesli do „frcu“. Krádež škvarků přitom zachytily kamery, píše web noviny.sk.
Smutnou kapitolou války na Ukrajině jsou vážná poranění, při kterých zranění vojáci i civilisté mnohdy přijdou třeba o končetinu. A Ukrajina je dnes kvůli ruské invazi v podstatě zemí invalidů, kde potkat lidi s protézami je zcela běžná a normalizovaná věc. V podcastu Spálená země se o tom bavili vládní zmocněnec pro rekonstrukci Ukrajiny Tomáš Kopečný a zahraniční redaktor CNN Prima NEWS Tomáš Kačmár. Tématem rovněž bylo to, jak se ke zraněným naopak chová Rusko.
Zatímco v Česku končily devadesátky a společnost se vzpamatovávala z jízdy plné mafiánských vražd, na Slovensku v tu samou dobu vykvetl možná nejbrutálnější „devadesátkový” gang v historii země. Vedl ho Ludovít Sátor. Přisuzují se mu desítky, možná stovky vražd. Jak říkají policisté na Slovensku: „I oproti Černákovi to byl úplný blázen.” Vraždil bez citu a brutálně. Mrtvoly likvidoval třeba i rozemletím v mlýnku na maso. Další případ videopodcastu HLASY ZLOČINU.
Čím více přísad, tím méně párku. Tak se dá podle odborníků shrnout současná nabídka této uzeniny v obchodech. Víte, proč to tak je? Prý by nám to bez toho nechutnalo. Co by na to asi řekl legendární párek v rohlíku, který nedávno u nás oslavil padesátiny.
S příchodem teplejších jarních dnů se mnozí z nás těší především na první grilování. Aby byla nadcházející grilovací sezóna co nejpříjemnější, je důležité se na ni náležitě a včas připravit.
Spor s bývalým obchodním partnerem se muž z Jablonecka rozhodl řešit se sekáčkem na maso v ruce. Teď mu hrozí za pokus o vraždu až výjimečný trest. Státní zástupkyně podala žalobu na útočníka, který loni na jaře na ulici velmi vážně zranil muže a ženu. Mnohočetná zranění podle lékařů přežili jen s obrovským štěstím.