Domů maso

maso

Výpis příspěvků ke štítku „maso“

Peklo, pálí Babiš do změny školního stravování. Plaga jeho slib o zrušení brzdí

Úplné peklo, opírá se i nadále předseda ANO a pravděpodobný premiér Andrej Babiš do stravovací vyhlášky, podle níž mají nově vařit ve školních jídelnách. Pokračuje tak v předvolební rétorice – celou novelu dokumentu, jež přináší změnu po desítkách let, chce zrušit. Zvažovaný ministr školství Robert Plaga (za ANO) ovšem taková slova mírní. „Od jídelen budu chtít zpětnou vazbu, jak se podle nových pravidel vaří a zda děti pokrmy vyhazují,“ vysvětlil v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Odborníci takový přístup vítají.

Slizák, liška nálevkovitá či václavka. Podzimní houby překvapí výbornou chutí. Kde je najdete?

Houbařská sezóna zdaleka nekončí. Na své si v těchto dnech přijdou hlavně zkušenější houbaři, díky pestré škále podzimních druhů hub je v lesích opravdu z čeho vybírat. Hojně se daří lišce nálevkovité i slizáku mazlavému, tedy slizké šedofialové houbě, která se řadí mezi nejlahodnější druhy. Podmínky jsou vhodné i pro strmělku mlženku, silně aromatickou houbu, která ne každému může vonět.

Ovládněte tajemství kouřového aroma a uďte jako profík. Jakým chybám se naopak vyvarovat?

Uzení je kulinární disciplínou, k níž si v posledních letech spousta nadšenců opět nachází cestu. Připravit potraviny s nezaměnitelnou chutí a vůní může na začátečníky působit složitě. Když ale znáte správné postupy, zvládnete první vyuzené pokrmy i doma na zahradě. Poradíme vám, na co si dát pozor a jak se stát mistry uzení.