Psí konzervy, co voní jako sváteční hostina. Vyzkoušeli jsme je za vás
Bramborový salát, kapr, řízek… a co vaši mazlíčci? Vánoce se blíží a s nimi i příležitost dopřát něco speciálního nejen sobě, ale i čtyřnohým společníkům. Výrobce prémiových konzerv pro psy Martin Johan Košťál vysvětluje, proč právě vánoční období může být skvělou příležitostí změnit psí jídelníček k lepšímu – a klidně i s kaprem. Bez kostí, bez soli, ale s chutí.
Devadesát let řemesla: Jak dnes vznikají tradiční české uzeniny?
Rodinný podnik Váhala a spol. patří k tradičním značkám českého masného průmyslu. Historie firmy se začala psát už v roce 1933, kdy řezník Robert Váhala společně s manželkou založil výrobu masových konzerv, paštik a hotových jídel. Dnes společnost ukazuje, že dlouhá tradice může fungovat v kombinaci s moderní výrobou i exportem do celé střední Evropy.
Peklo, pálí Babiš do změny školního stravování. Plaga jeho slib o zrušení brzdí
Úplné peklo, opírá se i nadále předseda ANO a pravděpodobný premiér Andrej Babiš do stravovací vyhlášky, podle níž mají nově vařit ve školních jídelnách. Pokračuje tak v předvolební rétorice – celou novelu dokumentu, jež přináší změnu po desítkách let, chce zrušit. Zvažovaný ministr školství Robert Plaga (za ANO) ovšem taková slova mírní. „Od jídelen budu chtít zpětnou vazbu, jak se podle nových pravidel vaří a zda děti pokrmy vyhazují,“ vysvětlil v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Odborníci takový přístup vítají.
Slizák, liška nálevkovitá či václavka. Podzimní houby překvapí výbornou chutí. Kde je najdete?
Houbařská sezóna zdaleka nekončí. Na své si v těchto dnech přijdou hlavně zkušenější houbaři, díky pestré škále podzimních druhů hub je v lesích opravdu z čeho vybírat. Hojně se daří lišce nálevkovité i slizáku mazlavému, tedy slizké šedofialové houbě, která se řadí mezi nejlahodnější druhy. Podmínky jsou vhodné i pro strmělku mlženku, silně aromatickou houbu, která ne každému může vonět.
Další průšvih KFC: Inspekce odhalila rizikové rozmrazování masa
V restauraci řetězce rychlého občerstvení KFC v Praze-Dejvicích rozmrazovali zaměstnanci kuřecí maso ve stojaté vodě, což zvyšuje mikrobiologická rizika. Informoval o tom mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) Pavel Kopřiva. Jedná se už o druhé zjištění inspektorů v pobočkách KFC od konce léta.