Domů maso

maso

Výpis příspěvků ke štítku „maso“

Soběstačnost není zadarmo. Proč české maso a zelenina mizí z pultů?

Potravinová soběstačnost Česka je na ústupu. Zatímco podle ekonoma Petra Bartoně přinášejí dovozy levnější potraviny a ochranu před výkyvy trhu, místopředseda Sdružení drůbežářských podniků David Bednář varuje, že krize i pandemie ukázaly nezastupitelnou roli domácích producentů. Debata v pořadu Co na to vaše peněženka na CNN Prima NEWS přinesla ostrý střet názorů.

Veterináři stahují z trhu oblíbenou šunku. Obsahovala nebezpečnou bakterii

Veterináři stahují z trhu šunku od výrobce Beskydské uzeniny z Moravskoslezského kraje, kterou mohli lidé zakoupit v internetových obchodech Rohlík a Košík nebo v řetězcích Makro, Tesco, Globus, Hruška a Tempo. Šunka Chodura obsahovala bakterii, která může způsobit onemocnění zvané listerióza, mezi jehož příznaky patří například horečka, bolesti hlavy, malátnost, nevolnost, zvracení nebo vodnatý nekrvavý průjem. Spotřebitelé, kteří šunku zakoupili, by ji neměli konzumovat, informovala Státní veterinární správa (SVS).

Sekaná s „vaječňákem“ i čokoládou. Věhlasné řeznictví nabízí 130 druhů oblíbené pochoutky

Rodinná řeznictví, kde dbají na kvalitu a tradici, se těší velké oblibě. Díky tipům diváků vyrazili reportéři CNN Prima NEWS na obhlídku dalších dvou prodejen masa a uzenin, tentokrát ve Středočeském kraji, a to do Řisut a Smečna. To druhé je známo díky své sekané – nabízí totiž 130 druhů včetně velkého množství neobvyklých příchutí.