Jako bychom koukali na Titanic. Dojalo nás to k slzám, vzpomíná Martínek na nástup Vémoly

Terminátor se zdraví s diváky.

Michal Martínek: Když jsme doprovázeli Karlose, dojalo nás to skoro k slzám

Patří mezi nejvýraznější české MMA bojovníky. V roce 2018 v organizaci Oktagon vybojoval titul těžké váhy, v současnosti zápasí pod polskou značkou KSW. Na obřím turnaji v Edenu ale nemohl Michal Martínek chybět. Měl navíc důležitou pozici, byl posledním sparingpartnerem Karlose Vémoly před jeho bitvou s Attilou Véghem. „Šli jsme za Karlosem, všichni chlapáci, a byli jsme, jako když koukáme na Titanic,“ přiznává dojetí Martínek v rozhovoru pro CNN Prima NEWS během unikátního večera.

Byl to neuvěřitelný galavečer. Turnaj Oktagon 58 se povedl prakticky po všech stránkách. A finální bitva mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem se stala grandiózním zakončením celé akce. Bez nadsázky lze říct, že podíl na vítězství českého Terminátora měl i Michal Martínek. Právě bojovník z Prahy, který v současnosti nastupuje pod logem polské KSW, byl posledním sparingpartnerem Vémoly před velkou odvetou.

ČTĚTE TAKÉ: Zpěv Karla Gotta mi dal emoci, kterou jsem potřeboval, říká Vémola po triumfu nad Véghem

„Nabízelo se to, protože máme s Attilou podobnou konstituci. Jsem tedy těžší, mám okolo sto čtrnácti kilogramů, takže v rámci rozpasování musím sílu přizpůsobit tak, jak by tomu asi bylo, kdybych měl sto kilo,“ vysvětluje Martínek. „Jsem navíc taky obrácený gard, mám podobné proporce, tak se nabízelo, abych byl na zápas jedním z jeho sparingů.“

Spárovat s Vémolou v šatně nebylo snadné. Pletivo klece jim totiž simulovala tvrdá bílá zeď, o kterou se musel Martínek mnohokrát opírat.

„Mám nové tetování přes celá záda… Když jste čerstvě po nové kérce, tak se vám tam udělají strupy. A Karlos mi všechny strupy strhal. Sedřel mě o zeď,“ vzpomíná Vémolův kolega a kamarád v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Sám navíc Terminátorovi doporučoval do boje pro něj atypické složky. „Já jsem Karlosovi ukazoval prvky z thajboxerských klinčů,“ prozrazuje například.

A vítěz zápasu prý překvapil svým bojem i vlastní tým. „Dal koleno v klinči… To jsme se na sebe všichni podívali,“ říká Martínek s pousmáním.

Triumf svému kamarádovi samozřejmě neuvěřitelně přál: „Jste s tím člověkem na žíněnce od roku 2016, víte, co to pro něj znamená. A víte, co to pro něj znamenalo, když mu to tehdy nevyšlo.“

Martínek také přiznal, že ho velmi dojal už samotný nástup Vémoly do zápasu, kdy zazněla i píseň C’est La Vie. „Měl jsem normálně sklěněné oči, když se změnila melodie Terminátora na Karla Gotta. Šel jsem za Karlosem a viděl na té obří obrazovce, kde byl záběr na nás zepředu, jak je Karlos dojatej. Že má taky skleněné oči. Takže jsme šli k pletivu za ním, všichni chlapáci, a byli jsme, jako když koukáme na Titanic,“ popisuje s pousmáním. „Byl jsem prostě dojatej i za něj.“

V interview přišla řeč také na mistrovství světa v hokeji nebo prezidenta Petra Pavla. Na celý rozhovor se můžete podívat ve videu výše.

Tagy: