Jan Lukačevič: Země jednoho dne zanikne a Mars bude pouze přestupní stanice

Jan Lukačevič v pořadu KB INTERVIEW.

KB INTERVIEW: Vědec Jan Lukačevič zkoumá vesmír a pomáhá lidem

Sledujte KB Interview 29. listopadu ve 21:25 na CNN Prima NEWS: Hostem bude všestranně talentovaný kosmický inženýr Jan Lukačevič. Nejenom že se věnuje vědě a vymyslel modul, který by měl přistát na Marsu, ale také vařil na svatbách jako kuchař. Nedávno se navíc stal jedním z poradců generálního tajemníka NATO.

Mladý vědec dostával v mládí trojky z matematiky a fyziky, závodně vesloval a místo o vesmíru snil o medailích. Pak ale prodělal vážnou nemoc, která mu navždy změnila život. Sportu se dál nemohl věnovat, zato nyní vnímá život s obrovskou pokorou a provází ho v něm i obrovská solidarita. Vymyslel iniciativu Energie lékařům v podobě potravinových balíčků v období pandemie.

„Vzniklo to úplně na začátku. V podstatě ještě před tím, než se vyhlásila jarní karanténa. Po osmi dnech jsme měli první balíčky v nemocnicích,“ prozradil v reportáži o jeho záslužném projektu na pomoc lékařům po celé České republice.

Mars není nějaká ultimátní stanice, kam by lidstvo mělo zamířit...

Lukačevič ještě ani neoslavil třicáté narozeniny, ale ve světě vědy se jeho jméno už rozhodně zapsalo do dějin a o vesmíru toho ví opravdu mnoho. „Já se domnívám, že Mars není nějaká ultimátní stanice, kam by lidstvo mělo zamířit a s tím se spokojit. Vnímám to jen jako první zastávku,“ odpověděl na otázku, zda je vůbec důležité plánovat život na Marsu.

Chcete vědět kolik měsíců trvá cesta na Mars? Kolik času má lidstvo, než naše planeta zanikne? A jestli Jan Lukačevič ještě vaří na svatbách? To vše a mnohem více se dozvíte dnes ve 21:25 v KB interview na CNN prima NEWS.

Tagy: