Jay-Z a Beyoncé na novém domě nešetřili. Za sídlo v Malibu údajně utratili několik miliard

Beyoncé a Jay-Z údajně utratili přes čtyři miliardy korun za sídlo v Malibu. Tato cena z něj dělá nejdražší dům, který se kdy v Kalifornii prodal. Za jeho návrhem stojí stejný architekt, který navrhl haciendu amerického rappera Kanyeho Westa. Informují o tom americká a britská média.

Jednačtyřicetiletá zpěvačka a třiapadesátiletý rapper si podle webu TMZ koupili honosné sídlo o rozloze devět tisíc metrů čtverečních. Rozléhá se na útesu s výhledem na Tichý oceán.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Šťastný konec dlouhého pátrání. Unesená dívka se po šesti letech vrací k otci, pomohl seriál

Nemovitost se však původně prodávala za mnohem vyšší částku. Její cena se pohybovala dokonce okolo šesti a půl miliardy korun, uvedl americký deník New York Post. Pár tak získal výhodnou slevu.

Původním majitelem domu byl William Bell mladší, jeden z největších sběratelů umění na světě. Interiér podle stavební společnosti doplňuje jeho soukromá sbírka uměleckých děl. Stavbě, kterou nyní prodává, se sběratel věnoval téměř 15 let.

Sídlo ve tvaru písmene L má prostorné betonové chodby a stěny tvoří skleněné panely, okna i dveře jsou neprůstřelné, napsal bristký web Daily Mail. Na pozemku nechybí ani velký bazén. Celobetonovou konstrukci navrhl japonský architekt Tadao Ando, který aktuálně pracuje na domě Kanyeho Westa, také v Malibu. Ando získal za unikátní betonové stavby Pritzkerovu cenu. Svými návrhy se proslavil v Asii, Evropě a Severní Americe.

Hlavní část vily se skládá ze sedmi ložnic a devíti koupelen, z nichž některé jsou vybaveny ručně vyřezávanými vyhřívanými vanami z mramoru. Nachází se zde ještě mediální místnost a prostory pro personál. Naopak venku lze nalézt několik zábavních prostor a basketbalové hřiště. Součástí luxusního komplexu je garáž pro 15 aut.

Jen pro srovnání, ceny nejdražších rezidencí se v Česku pohybují nad 300 milionů korun.

Zpěvačka Beyoncé v poslední době sbírá cenu za cenou, takhle ovládla vyhlášení Grammy:

Tagy: