Šťastný konec dlouhého pátrání. Unesená dívka se po šesti letech vrací k otci, pomohl seriál

Dnes 15letá Američanka Kayla Unbehaunová po šesti letech zamířila zpět do náručí svého otce. Dívku unesla její matka, které dítě nebylo svěřené do péče. Kayla se k otci vrátila díky fanouškovi seriálu o nevyřešených záhadách, ten ji poznal v obchodě.

Užuž to vypadalo, že se příběh holčičky z Illinois zapíše mezi věčně nevyřešené zločiny. Kayla Unbehaunová se pohřešovanou stala v devíti letech, když se nevrátila z výletu se svou matku. Soud dříve svěřil dítě do péče otci a matka Heather ho mohla navštěvovat jen pod dohledem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hrdinský počin třináctiletého chlapce. Únosce své mladší sestry trefil prakem do hlavy

Tatínek devítileté Kayly začal okamžitě po ztracené dceři pátrat. Pomáhali příbuzní i lidé z okolí. Jenže nic. Po dítěti z Illinois se slehla zem. Stejně jako po její matce. Příběh připomněla americká CNN.

Po šesti letech pátrání ale přišel zvrat. Dívka se zničehonic objevila v Severní Karolíně, v americkém státě, který se rozkládá na východním pobřeží USA.

V jednom z obchodů ve městě Asheville totiž Kaylu poznal jeden fanoušek seriálu Nevyjasněné záhady od Netflixu, který se mimo jiné věnoval právě případu zmizelé dívky.

Pozorný člověk na pravděpodobný objev okamžitě upozornil zaměstnance obchodu, který následně alarmoval policii.

Muži zákona v sobotu zatkli Heather a její dceru vrátili do péče otce.

„Chtěl bych moc poděkoval také všem sledujícím facebookové stránky ‚Vraťte Kaylu domů‘, která pomáhala udržovat její případ aktivní,“ uvedl otec Iserka, který je teď štěstím bez sebe, že má po šesti letech doma svoji dceru.

Matku navrácené dívky čeká soud.

Tagy: