Milost pro zubařku. Je čistá a synovi naletěla, říká otec zavražděného léčitele z Kutné Hory

K případu rituální vraždy léčitele Richarda z Kutné Hory se vyjádřil i jeho otec Antonín. Překvapivě žádá milost pro jednu z obžalovaných, dvaatřicetiletou zubařku Magdalenu. Naopak pro její kamarádku a spolupachatelku, pětašedesátiletou důchodkyni Irenu, si trest přeje. Své názory zdůvodnil v rozhovoru pro deník Blesk.

Svého syna neviděl Antonín 16 let, nerozešli se údajně v dobrém. V rozhovoru pro Blesk pak otevřeně souhlasí s tím, že to byl manipulátor a přeje si omilostnění Magdaleny. „Měla od něj utéct. Škoda, že jsem o jejich vztahu nevěděl, vysvětlil bych jí to za pět minut,“ uvedl Antonín a dodal, že zubařku a partnerku jeho syna vlastně ani neznal.

Stačil však jeden pohled na její fotografii a otec zesnulého měl jasno. „Ona je tak čistá, můj syn s ní jen manipuloval. Podívejte se na Magdalenu a pak na portrét panenky Marie, jsou si tak podobné,“ uvedl a dodal, že kdyby měla žena jiného partnera, mohla žít klidný a spokojený život.

ČTĚTE TAKÉ: Hledá se 14letá Aneta. Může se pohybovat se dvěma kamarády, uvedla policie a prosí o pomoc

Podle jeho názoru je na vině druhá z pachatelek, pětašedesátiletá důchodkyně Irena, pro kterou by si naopak přál vysoký trest. „Magdalena mu chtěla volat sanitku, to ji ovšem můj syn s Irenou nedovolili, Richard byl manipulátor,“ vysvětluje Antonín.

Dodává zároveň, že podružným důvodem smrti jeho syna mohly být osobní problémy. Před dvěma lety ho prý SMS zprávou kontaktoval s prosbou o pomoc. „Psal, že mě má rád a že ho chce někdo zabít. Že mu nějaká rodina zaplatila za jeho služby 50 tisíc, ale jemu se nepodařilo jí pomoci,“ uvádí.

Manipulátor a tyran

Dohady o tom, že jeho syn Magdalenu manipuloval a týral, potvrzuje i sama žena. Richard ji prý opakovaně bil, rval jí vlasy a způsobil jí četná zranění včetně vykloubené čelisti. „Zamilovala jsem se do něj. Poslední dobou začal ale mluvit o tom, že je otrávený z lidí a nebaví ho to tady. Postupně mě začal žádat, abych mu pomohla důstojně odejít,“ dušuje se žena.

Stalo se tak v noci na 4. října minulého roku. Zubařka Magdalena společně s bývalou učitelkou tělocviku Irenou provedly – údajně na Richardův popud – jeho vraždu. V bytě v pražských Hájích muž zemřel v průběhu rituálního aktu na akutní otravu anestetikem. Ženám přitom sliboval, že po jeho smrti tělo zmizí. K tomu však nedošlo, a tak se šly Magdalena s Irenou udat na policii. Snahou zubařky a jejího obhájce v probíhajícím soudním líčení je změna kvalifikace činu z vraždy na zabití v omluvitelném hnutí mysli.

Tagy: