Procházka zná jméno soupeře do bitvy o titul. Já jsem šampion, hlásá český samuraj

Nejlepší český MMA zápasník Jiří Procházka již zná jméno svého soupeře pro titulovou bitvu v polotěžké divizi UFC. Z klíčového zápasu v americkém Salt Lake City vzešel jako vítěz Brazilec Alex Pereira, v bitvě s Polákem Janem Blachowiczem vyhrál těsně na body. Procházkovi tak vyšel předzápasový tip. Zároveň se nechal slyšet, že je mu jedno, kdo se mu postaví. „Já jsem šampion,“ napsal na Twitter.

Vyrovnanou bitvu rozhodl až verdikt rozhodčích. A vítězství připadlo tomu, koho sám český samuraj tipoval – Brazilci Pereirovi. Procházka tak již zná jméno svého budoucího soupeře, stále však není jasné, kdy k duelu o titul dojde. Obavy nicméně český bijec nemá. Na svém Twitteru po zápase sdílel fotografii s jasným vzkazem: „Nezáleží na tom kdo. Přicházím. Já jsem šampion.“

O svého původního soupeře v cestě za návratem na trůn pro šampiona polotěžké váhové kategorie UFC – Jamahala Hilla – Procházka přišel kvůli zranění. Byl to přitom Hill, kdo v lednu získal samurajův uvolněný titulový pás. A stejně jako Procházka se po přetržení Achillovy šlachy rozhodl pás uvolnit mezi ostatní uchazeče.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Oktagon na Štvanici OBRAZEM: Prohra v kleci, ale triumf v životě, krvavé šrámy a fanoušek Babiš

O „místenku“ do titulové bitvy se nakonec poprali bývalý šampion Blachowicz a bývalý krátkodobý král střední divize Pereira. Polský bijec bral zápas osobně. Brazilec je totiž svěřencem muže, který jej o titul v minulosti připravil – Glovera Teixeiry. A pro uzavření kruhu: byl to právě Procházka, kdo titul šampiona Teixeirovi následně vyfoukl.

Ze začátku Polák dominoval a prosazoval se výrazněji než Pereira. Od druhého kola však začal Blachowicz zpomalovat a působil vyčerpaně, nicméně stále hrozil tvrdými ranami. Rozhodčí nakonec rozhodli o již zmiňované těsné výhře Pereiry.

Tagy: