Je to ku**a, psali lidé Burešové na urážlivý profil. Hvězda Slunečné reagovala s nadhledem

Burešová a napadení na sociální síti (zdroj: CNN Prima NEWS)

Strůjci urážlivého profilu Evy Burešové na Instagramu nešetřili vulgaritami. K profilu s názvem „Eva Burešová je ku**a a d**ka“ se následně vyjádřily hned dvě hvězdy seriálu Slunečná. „Uvědomujete si, že jsou tyto věci trestné?“ ptala se Burešová. Její kolegyně Eva Decastelo nemohla pochopit, čeho jsou lidé schopni. Žádala proto sledující, aby profil nahlásili. Pak ze sociálních sítí zmizel.

Kdo byl autorem profilu, není jasné, Burešová však jeho zakladatele označila za děti. „Milé děti. Uvědomujete si, že jsou tyto věci trestné? Na internetu platí stejné zákony jako všude jinde,“ uvedla na svém profilu hvězda seriálu Slunečná. Doplnila, že pohár trpělivosti jednou přeteče i lidem na sociálních sítích. „Ale ostudu a problémy, které vám po tom všem vzniknout, s tím si pak budete muset poradit sama,“ doplnila Burešová.

Pak popřála hezký den jak zakladatelům, tak jejich rodičům. Právě urážlivé popisky a název profilu kritizovala i herečka a moderátorka Eva Decastelo. „Teď jsem se podívala na instastory Evičky Burešové. A to, co jsem viděla... Co se to s námi sakra děje, jako s lidstvem, jako s lidmi?“ ptala se herečka.

Decastelo: Co si to kurňa dovolujete?

Z vytvořeného profilu se jí chtělo brečet, zároveň byla velmi naštvaná. „Tohle mi přijde vážně strašné, co se to s námi sakra děje, že jsme schopni takové věci dělat, takový hnus,“ pokračovala Decastelo s tím, že nerozumí tomu, kde se v lidech bere taková nenávist a zlost.

„Co si to kurňa dovolujete? My všichni chápeme, že pokud jsme vidět a jsme veřejně činné osoby, tak akceptujeme větší míru kritiky, ale jsou určité hranice, co si opravdu nenecháme líbit,“ konstatovala herečka ze seriálu Slunečná.

Sama nikdy příliš kritiku neřešila a říkala si, že si člověk leda ulevil. „Ale tohle je ta hranice, kdy si to člověk nenechá líbit. Sakra to, že jsme více vidět, neznamená, že nás nic nebolí, nemrzí a že nemáme city,“ argumentovala. Na závěr požádala své sledující, aby hanlivý profil nahlásili nebo zablokovali: „Doufám, že se podobné věci nebudou opakovat.“ Její žádost byla vyslyšena a profil, který urážel Burešovou, je již zrušený.

Tagy: