Jako ke psům, stěžovali si cestující na leteckou společnost. Na letišti v Praze čekali celý den

Cestující na Zakynthos uvízli na pražském letišti

Letadlu z Prahy na Zakynthos prasklo okno

Kvůli zpoždění letu mají o den dovolené méně, navíc měla skutečně šílený začátek. To je příběh Čechů, kteří na pražském letišti strávili více než 24 hodin. Pravidelný let z Prahy na řecký Zakynthos společnosti Smartwings nemohl kvůli technické závadě na letadle dorazit do cílové destinace a musel se vrátit zpět. Po několikahodinovém čekání se objevila technická závada i na náhradním letadle, a tak se cestující dostali na Zakynthos až o den později.

Byla sobota, patnáct minut po páté hodině ranní, a 162 cestujících odletělo na řecký ostrov Zakynthos. Přibližně v půlce cesty se ale letadlo vrátilo do Prahy. Důvodem bylo prasklé okno v kokpitu. „Poté, co jsme vystoupili, s námi nikdo nekomunikoval. Je to přístup, jak k nějakým psům,“ stěžoval si jeden z cestujících vráceného letu.

ČTĚTE TAKÉ: Letadlo z Prahy se 167 lidmi na palubě muselo nouzově přistát. Z motoru měl unikat olej

„Psali, že odlet bude v 11 hodin. Pak že bude v pět, pak že bude v šest,“ dodal další cestující. Letadlo ale nikam neodletělo ani v šest večer. Dle zaměstnance letiště kvůli závadě na motoru náhradního letadla. Cestující kvůli tomu byli velmi rozhořčení. „To jste sem přišel až teď? My tady celý den voláme těm de*ilům ze Smartwings a vy vylezete teď? Jsme tady v horku, dostali jsme tři stovky na ten předražený sajrajt. Děti mi tady celý den řvou a žerou jen bagety, humus!“ křičel jeden z cestujících na zaměstnance letiště.

Podle mluvčí společnosti Smartwings Vladimíry Dufkové byl dán odklad letu i podmínkami na letišti v Řecku. „Letiště Zakynthos je v nočních hodinách uzavřeno a z tohoto důvodu byl čas odletu stanoven na čtvrtou hodinu ranní,“ řekla Dufková.

„V šest hodin nás sprostě vyhodili za bránu. Říkali, že nám zařídí hotel, autobusy a všechno, co k tomu patří. Pak jsme se dozvěděli, že nám nikdo nic nezařídí,“ stěžovali si ovšem cestující.

Během svého dlouhého čekání dostali cestující poukázky na občerstvení, a to ve výši 36 eur na osobu. V neděli ráno se na Zakynthos už skutečně letělo.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Turbulence se dají předpovědět až 24 hodin dopředu, říkají experti Lze se jim vyhnout?

Tagy: