Letadlu do Řecka prasklo sklo a vrátilo se do Prahy. Zoufalí lidé strávili 24 hodin na letišti

Cestující na Zakynthos uvízli na pražském letišti

Zprávy (167)

Místo odletu na dovolenou uvízli čeští turisté na pražském letišti, kde čekali 24 hodin. Letadlo z Prahy na řecký ostrov Zakynthos se muselo po hodině letu vrátit kvůli prasklému bočnímu sklu kokpitu. Cestující, mezi nimiž je spousta dětí, byli zoufalí a stěžovali si na přístup letecké společnosti. Informuje o tom televize CNN Prima NEWS. Let se podařilo vypravit v neděli krátce po čtvrté hodině ráno.

Pravidelný let společnosti Smartwings z pražského Letiště Václava Havla odletěl v sobotu v 5:15 ráno na řecký ostrov Zakynthos. Po hodině letu se však stroj musel obrátit zpátky. Důvodem byla technická závada, konkrétně prasklé levé boční sklo kokpitu. Na palubě bylo 162 cestujících a šest členů posádky.

DÁLE ČTĚTE: Švábi zamořili oblíbenou letní destinaci Čechů. Vylézají i ve dne, mohou šířit nebezpečné viry

Cestující mířící na dovolenou se po neplánovaném návratu do Prahy nejdříve dozvěděli, že je pro ně připraven náhradní let. I nové letadlo však mělo mít poruchu, takže se náhradní let stále oddaloval. Podle posledních informací by se cestující měli dočkat v neděli ve čtyři hodiny ráno. Na letišti tedy stráví nejméně 24 hodin.

„Lidi na přepážce jsou naprosto zoufalí, neměli pro nás vůbec žádnou informaci, pak přišel nějaký člověk, že poletíme v šest. Slíbili nám hotel, ale ten není zařízený. Poraď si, jak umíš,“ řekl CNN Prima NEWS jeden z cestujících. „Nikdo s námi nekomunikoval. Je to přístup jak k nějakýmm psům, děti tady ležely po zemi,“ řekl další cestující. Jiný dodal: „Sprostě nás vyhodili za bránu, že nám zařídí hotel a tady se dozvíme, že nikomu nic nezařídí.“

Mluvčí společnosti Smartwings Vladimíra Dufková CNN Prima NEWS řekla, že lidé dostali poukázky na jídlo v hodnotě 36 eur, což cestující naší televizi potvrdili. „Posádka postupovala podle postupu daného výrobcem letadla, bezpečnost je absolutní prioritou. Na tento let bude nasazeno náhradní letadlo,“ uvedla Dufková. Důvodem dlouhého zpoždění je podle ní i skutečnost, že letiště na Zakynthosu je přes noc uzavřené.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nejjedovatější ryba na světě s hlavou jako krajta sužuje Chorvatsko. Jak ji ve vodě poznat?

Tagy: