Jela po mně jako po uzeném. Muž z Havířova zaútočil na ženu gumovou palicí, chtěla ho líbat

Muž s Havířova napadl gumovou palicí ženu

Pokus o vraždu partnerky

Brutálním útokem nožem a gumovou palicí se ve čtvrtek začal zabývat ostravský krajský soud. Právě tyto dvě zbraně použil podle obžaloby 74letý muž z Havířova. Zaútočit měl na skoro o 20 let mladší ženu. Důvod je poměrně kuriózní – prý ho chtěla líbat.

Zatímco většina mužů by zaplesala, kdyby je o 20 let mladší žena chtěla objímat a líbat, 74letý muž z Havířova takové nadšení nesdílel. Policistům doslova řekl, že žena, se kterou u kamaráda popíjel, byla protivná jako veš a prý po něm jela jak po uzeném.

„Popíjeli, bavili se, poškozená v dobrém rozmaru naznačovala, že obejme, políbí obviněného. On se v jakémsi zlobném afektu ozbrojil gumovou palicí a kladivem a měl poškozenou opakovaně udeřit do hlavy,“ uvedl státní zástupce Vít Legerský.

„Vzbudila jsem se, byla tma. Mám výpadky, měla jsem těžce poraněnou hlavu, krvácení do mozku, prasklou lebku, zlomenou očnici a pořezanou ruku, že mi to viselo,“ uvedla napadená žena.

Zraněná žena pak z posledních sil zavolala kamarádce, která přivolala sanitku. Skončila v nemocnici a má trvalé následky. „Nemám čich, nemám chuť, to mám doživotně, rukou nemůžu pohnout, padám na zem, takže většinou chodím s doprovodem nebo pro mě přijede auto,“ dodala.

Senior však tvrdí, že nic z toho, co je v obžalobě, neudělal. Muž, v jehož bytě se měl brutální útok odehrát, navíc zemřel. Je tedy otázka, jak soud vyhodnotí všechny důkazy. Obžalovanému hrozí 18 let vězení.

Tagy: