Jelínek: Rakušan si kvůli Mlejnkovi kope politický hrob, možná do něj spadne celá koalice

Hostem pořadu K Věci na CNN Prima NEWS byl politolog Lukáš Jelínek.

K věci (819)

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) si svými kroky kolem dosazení stále více propíraného šéfa Úřadu pro zahraniční styky a informace (ÚZSI) Petra Mlejnka kope svůj vlastní politický hrob, do kterého možná spadne i celá vládní koalice. V pořadu K věci na CNN Prima NEWS to konstatoval politolog Lukáš Jelínek.

Rakušan podle Jelínka solidně zvládl například uprchlickou krizi z Ukrajiny nebo kooperaci při požáru v Národním parku České Švýcarsko. Nyní však kolem kauzy s novým ředitelem ÚZSI Mlejnkem tropí velké chyby. „Poté, co tak tak ustál problémy, které se převalily na pana Gazdíka, Polčáka a Hlubučka, tak se zdálo, že by Starostové mohli zažít nový restart. Ovšem poté, co zažíváme s kauzou pana Mlejnka a vysvětlením a nevysvětlením ze strany Víta Rakušana, tak mám pocit, že si kope svůj politický hrob. A možná do něj bohužel spadne celá vládní koalice,“ komentoval Jelínek.

  • Podrývá dění kolem Mlejnka roli tajné služby doma i v zahraničí?
  • Může hnutí ANO uspět při případném hlasování o nedůvěře vlády?
  • Co aktuálně nejvíc vyhovuje opozičnímu lídrovi Andreji Babišovi (ANO)?

O tom a dalších věcech hovořil politolog Lukáš Jelínek v pátečním vysílání pořadu K věci na CNN Prima NEWS. Sledovat jej můžete přímo v tomto článku.

Tagy: