Tvrdé K.O. a konec ve druhém kole. Bylo to skvělé, radoval se Pereira po demolici Procházky

Procházka prohrál s Pereirou technickým K.O. ve druhém kole

Procházka promluvil o pocitu z Pereiry tváři v tvář

Český MMA bojovník Jiří Procházka světový titul UFC v polotěžké váhové kategorii podruhé nezískal. V Las Vegas prohrál i v odvetě s Brazilcem Alexem Pereirou, který jej na začátku druhého kola stejně jako loni v listopadu v New Yorku knokautoval.

Obhájce titulu Pereira jednatřicetiletého soupeře nejprve tvrdě zasáhl v závěru jinak vyrovnaného prvního kola, hned na začátku druhého kola pak zápas rychle ukončil. Rozhodčí jej zastavili po 13 sekundách.

ČTĚTE TAKÉ: Změnil se, je sebejistější. Možná až moc, říká Procházka o Pereirovi před bouří ve Vegas

„Bylo to skvělé. Věděl jsem celý týden, že vyhraju,“ řekl Pereira po své desáté výhře z 12 zápasů. V UFC uspěl v osmi z devíti duelů. „Uvidíme, co bude dál. Příležitosti přicházejí, já se snažím o skvělá představení. Budoucnost je v těžké váze,“ doplnil šestatřicetiletý šampion a naznačil posun do vyšší kategorie.

Procházka si ve 35. souboji připsal pátou porážku. V elitní světové organizaci neuspěl podruhé z šesti pokusů. V červnu 2022 se stal šampionem poté, co v Singapuru porazil Glovera Teixeiru z Brazílie. O necelý půlrok později se ale mistrovského pásu vzdal, neboť se v tréninku zranil a nemohl proti Teixeirovi nastoupit do plánované odvety.

Na akci UFC 303 v Las Vegas se Pereira s Procházkou představili neplánovaně. Hlavním zápasem měl být původně souboj hvězdného Ira Conora McGregora s Američanem Michaelem Chandlerem. Poté, co se ale McGregor zranil, oslovila organizace v polovině června hvězdy polotěžké váhy a oba bojovníci souhlasili.

„Vidím na nás, na mě i na Sašovi (pousměje se), že jsme se změnili. Od toho zápasu v New Yorku (listopad 2023, pozn. red.) jde na něm vidět, jak se změnil a já za sebe můžu říct, že jsem se taky v některých věcech změnil. I poupravil svůj styl. Takže tohle je pro mě nový zápas, nová šance,“ řekl český hrdina MMA v rozhovoru pro CNN Prima NEWS jen pár dní před bojem. „Alex je teď takový sebejistější. Až moc… Nebudu to ani nějak popisovat. Každý to může vidět. A jsem zvědavý na sobotu, s čím nastoupí. Protože tak, jak ho cítím, tak za sebe můžu říct, že jsem připravený na pás a prvenství,“ dodal.

Tagy:
bitva New York Las Vegas titul Conor McGregor UFC Jiří Procházka Michael Chandler Ultimate Fighting Championship Alex Pereira UFC 303