Změnil se, je sebejistější. Možná až moc, říká Procházka o Pereirovi před bouří ve Vegas

Jiří Procházka během rozhovoru pro CNN Prima NEWS v Las Vegas

Procházka promluvil o pocitu z Pereiry tváři v tvář

Velká šance pro Jiřího Procházku. Český bijec se na turnaji UFC 303 v Las Vegas znovu popasuje s Alexem Pereirou, svým přemožitelem, který se v listopadu stal novým šampionem polotěžké váhy UFC. Ač od jejich prvního střetu uplynulo jen něco málo přes půl roku, nyní u Brazilce vidí změnu v chování. „Je teď takový sebejistější. Až moc,“ říká Procházka v exkluzivním rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Ve čtvrtek se Jiří Procházka poprvé před zápasem podíval do očí svého brazilského soupeře Alexe Pereiry. A co v nich spatřil?

ČTĚTE TAKÉ: Možná Pereiru umlátili prachama, vtipkuje Procházka před bitvou o titul UFC v Las Vegas

„Vidím na nás, na mně i na Sašovi (pousměje se), že jsme se změnili. Od toho zápasu v New Yorku (listopad 2023, pozn. red.) se proměnil a poupravil svůj styl. A já za sebe můžu říct, že jsem taky v některých věcech jiný. Takže tohle je pro mě nový zápas, nová šance,“ řekl český hrdina MMA v rozhovoru pro CNN Prima NEWS, který se natáčel v UFC Preformance Institutu, kam mají přístup prakticky jen UFC bojovníci.

„Je teď takový sebejistější. Až moc. Trošku… Nebudu to ani nějak popisovat. Každý to může vidět. A jsem zvědavý na sobotu, s čím nastoupí. Protože tak, jak ho cítím, za sebe můžu říct, že jsem připravený na pás a prvenství,“ dodal k soupeři Procházka.

Tento předzápasový kemp českého samuraje dostal název „Dokonalá bouře.“ A právě o ni bude Procházka v neděli brzy ráno (středoevropského času, pozn. red.) usilovat.

„Chci ze sebe předvést to nejlepší. Chci tam jít a zazářit. A s tím se nese i název přípravy, je to trochu chaos, ale já v tom vidím určitý smysl. Pro mě je to ta bouře, do které se snažím dát tu dokonalost,“ připomněl bojovník z Hostěradic.

Druhý zápas Pereira vs. Procházka bude trochu jiný i „výzbrojí“ obou zápasníků. UFC totiž pro bojovníky pořídila nové rukavice.

„Jsou pěkný. Ale musím říct, že chvilku bude trvat, než si na ně na ruce zvyknu. Z těch starších jsem měl nějaký zajetý pocit. Ale je to jenom o tom, je přijmout,“ zhodnotil Procházka. „Takhle, podle toho, jak o nich vyprávěli – jaké tam jsou vrstvy, jak se to přizpůsobuje tvaru ruky, jak je tam menší riziko eye pokeů (dloubnutí do oka, pozn. red.) a že by měly být tvrdší pro knockouty… Tak všechny informace hovoří jasně, že by měly být lepší. Pocitově jsem to tak necítil, ale to je o zvyku.“

Prostřednictvím CNN Prima NEWS poslal český samuraj i vzkaz fanouškům do Česka:

„Věřím, že pás dovezu do České republiky. A dovezu! Děkuju vám za podporu, jdeme pro to. Za Česko. Za to nejlepší, co v nás je. Ukázat odvahu a sílu. Vítězství.“

Procházkův trenér Jaroslav Hovězák promluvil před velkou bitvou pro CNN Prima NEWS

Tagy:
Las Vegas MMA Jiří Procházka Česko sport Ultimate Fighting Championship Alex Pereira