Jsem transgender a jmenuji se Elliot. Kanadská herečka překvapila fanoušky

Kanadská herečka Ellen Pageová učinila v úterý na svém twitterovém účtu zásadní oznámení. Ačkoliv se o homosexuální orientaci hvězdy filmů Juno či Počátek ví už řadu let, změnu jména čekal asi málokdo. Herečka ale nyní oznámila, že je transgender a jmenuje se Elliot.

„Chci se s vámi podělit o to, že jsem nyní trans, moje osobní zájmeno je on/oni a jmenuji se Elliot,“ stojí na začátku twitterového příspěvku. „Mám skvělý pocit, když to píšu. Být tady. Doputovat na toto místo v mém životě,“ pokračoval Elliot, který už se zřejmě definitivně necítí být Ellen Pageovou. O tom ostatně svědčí i jméno twitterového účtu Elliot Page.

Elliot ale přiznal i obavy z nenávistných komentářů, nevhodných vtipů a dokonce i násilí. „Diskriminace trans lidí je rozšířená, zákeřná a krutá. Často má hrozné následky,“ stojí v příspěvku. Elliot dále trans lidem slibuje, že udělá vše pro to, aby učinil svět lepším.

Rozhodnutí někdejší herečky pod příspěvkem podpořilo nejen tisíce fanoušků, ale také například její kolegyně z herecké branže Mia Farrowová nebo Patricia Arquetteová.

Ellen Pageová se narodila narodila v roce 1987 v kanadském Halifaxu. Svoji hereckou kariéru odstartovala už v 11 letech. Od menších rolí v kanadských filmech se postupně dostala až do snímků typu V pasti, Juno, Americký zločin nebo Počátek, kde si zahrála po boku Leonarda DiCapria. Zazářila také v seriálu Umbrella Academy.

Pageová se hojně věnovala tématu LGBT komunity. K homosexualitě se oficiálně přihlásila v roce 2014. Před dvěma lety se provdala za tanečnici a choreografku Emmu Portnerovou.

Tagy:
Leonardo DiCaprio Kanada film herec herečka transgender Ellen Pageová Elliot Juno Mia Farrowová Patricia Arquette Emma Portnerová twitterový účet