Kam za vroucím mořem? Podívejte se na teploty vody po Evropě, některé destinace překvapí

S letními prázdninami přišlo i období dovolených. Podívejte se, kam se v Evropě nebo v její blízkosti vydat za nejteplejší vodou, a kde je naopak vhodná pro otužilce. Některé destinace překvapí. Přehled přinesl web Wetteronline.

Jednu z nejteplejších lokalit ke koupání naleznete na pobřeží Turecka. A ne, nemusíte navštěvovat slavné turecké lázně – i voda v moři zde podle webu wetteronline dosahuje teploty až 30 °C.

Podobně tomu je i v Egyptě, kde u pobřeží Rudého moře často přesahuje i 30 °C. Například v oblíbeném letovisku Hurghada se dočkáte dokonce 31 °C.

ČTĚTE TAKÉ: Zapomeňte na focení letenky na sociální sítě, říká mluvčí Čedoku. Co vše po zveřejnění hrozí?

A u afrického kontinentu ještě zůstaneme, protože teplé moře omývá i pobřeží Tuniska a jeho ostrova Djerba. Ohřát se zde můžete ve vodě o teplotě 28 °C.

V případě, že preferujete mírně chladnější, ale stále příjemnou teplotu vody, skvělou možností jsou  například pobřeží Španělska či Řecka. U oblíbených letovisek jako jsou Mallorca, Ibiza, Kréta a další řecké ostrovy se teploty moří pohybují okolo mezi 26 a 29 °C. Tyto destinace navíc nabízejí krásné pláže a bohatou kulturu.

Podobný případ je i moře u pobřeží Itálie, Chorvatska a Bulharska. V Jónském, Tyrhénském, Jaderském a Černém moři převažují hodnoty kolem 26 až 29 °C.

Pokud naopak patříte spíše mezi otužilce, vhodná pro vás může být dovolená na Kanárských ostrovech. Voda na oblíbených ostrovech jako jsou Tenerife, Fuerteventura či Lanzarote nabízí osvěžujících 21 až 23 °C.

Teploty pod 20 °C pak nabízí pobřeží Portugalska. Spíše na surfování je proto vhodné moře u Lisabonu či Fara. Velcí otužilci pak mohou navštívit Porto, kde se voda drží na 18 °C.

V severněji položených částech Atlantského oceánu jsou teploty místy lehce nižší. U západního pobřeží Francie jde o teploty 17 až 21 °C, moře u jižního pobřeží Anglie má pouze 16 až 18 °C. Podobně jsou na tom Baltské a Severní moře s teplotami od 13 do 22 °C.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pozor při cestě do Chorvatska. Jiná pravidla pro přepravu dětí i zabavení řidičáku kvůli únavě

Tagy: