Vyložený hazard. Sítě rozesmál i pobouřil řidič na videu, místo kola k přívěsu přidělal bicykl

Řidič na Slovensku svou vynalézavostí šokoval policisty.

Řidič na Slovensku svou vynalézavostí šokoval policisty

Úplně nový způsob využití bicyklu objevil řidič z východu Slovenska – nahradil jím chybějící kolo přívěsného vozíku za auto. Video jeho počínání vyvolalo rozruch na sociálních sítích. Policie v této souvislosti upozornila na nebezpečné chování.

Mnozí nevěřili vlastním očím. Slovákovi chybělo kolo u přívěsného vozíku, takže si poradil po svém. K vlečce připevnil bicykl a vydal se na cestu. A lidová tvořivost se projevila i v komentářích.

„50 let jsem čekal na tuto chvíli. Nyní si již mohu říci, že jsem viděl skutečně vše,“ uvedl jeden z uživatelů. „Samotné video působí na jedné straně dost komicky, na druhé velmi riskantně. Určitě v takovém technickém stavu nemá přívěsný vozík co dělat na silnici,“ podotkl dopravní konzultant Maroš Palesch.

Vyložený hazard

Na první pohled to vypadá jako vynalézavý nápad. Stačilo ale málo a vozík se mohl stát neovladatelným. V této souvislosti dopravní experti připomínají tragickou havárii u Liptovského Mikuláše. Jednomu z vozidel se tam uvolnil obytný přívěs a v protisměru se pak srazil s dodávkou – její řidič byl na místě mrtvý.

Tehdy šlo podle policistů pravděpodobně o technickou závadu. Bicykl místo kola je oproti tomu podle dopravních expertů vyložený hazard. „Za takové chování může být řidiči uložena bloková pokuta,“ doplnil viceprezident slovenské policie Tomáš Vrábel. Slovák pobavil národ a ukázal, že si umí poradit. Podle policie tím ale ohrozil nejen svůj život, ale i životy ostatních.

Tagy: