Kajínek měl nehodu, dva lidé skončili v nemocnici. Jel jako dobytek, tvrdí svědek

Jiří Kajínek strávil ve vězení 23 let.

Kajínek měl dopravní nehodu

Jiří Kajínek měl v sobotu odpoledne u Velké Bíteše nehodu. Se svým Mercedesem S class narazil do škodovky, ve které jely dvě osoby. Řidiče a spolujezdkyni musela do nemocnice odvézt záchranná služba. Podle kamaráda manželů, kteří seděli ve škodovce, jel Kajínek „jako dobytek“. Píše o tom web Blesk.cz.

Kajínek jel v sobotu v půl druhé odpoledne z Osové Bítýšky na Žďársku směrem do Velké Bíteše. „V zatáčce přejel do protisměru a došlo ke střetu se Škodou Roomster s přívěsem. Ten byl nárazem odmrštěn mimo silnici, mercedes narazil ještě do směrového sloupku a zůstal stát v silničním příkopu,“ popsala událost policistka Michaela Lébrová webu Blesk.cz.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Při nehodě u Chrasti zemřela na motorce 18letá Aneta. Zdrcený otec chce splnit její velký sen

Protijedoucí škodovku řídil dvaapadesátiletý Jiří a na místě spolujezdce seděla jeho manželka, osmačtyřicetiletá Jitka. Jednu osobu museli vyprostit hasiči. „Použili jsme hydraulické zařízení,“ uvedla mluvčí hasičů Petra Musilová. Oba zraněné si následně vzali do péče záchranáři. „Utrpěli lehká zranění, a to zhmoždění hrudníku. Převezli jsme je do nemocnice v Mostišti,“ sdělil mluvčí záchranky Petr Janáček.

Po nehodě nebyl Kajínek v dobré náladě. „Já už jsem to říkal tolikrát... Prostě to byla havárka a auto je v servisu. Je mi to nepříjemný. Ale jsem celej. Nic mi není,“ řekl stručně. Kdo za nehodu může, ale odmítl komentovat. Podle svědků na místě strávil mnoho hodin. Bouračka se stala po půl druhé a jeho vůz odtahová služba odvezla až po osmé večer.

Příčinou nehody se nyní bude zabývat policie. Podle ní nebyl ani jeden z řidičů pod vlivem alkoholu. Podle kamaráda zraněných manželů má vina být jednoznačně na straně Kajínka. „Jel jako dobytek,“ řekl muž, podle kterého budou manželé v pořádku. „Byli z toho hlavně v šoku,“ zdůraznil.

Kajínek se momentálně nachází v podmínce. Ta následuje po milosti, kterou mu bývalý prezident Miloš Zeman udělil 23. května 2017. Při porušení podmínečného trestu by se do věznice vrátil na doživotí. To nyní ale zřejmě nehrozí. „Tuto nehodu vidím na přestupek. I kdyby to měl být trestný čin, tak je to pořád skutek z nedbalosti, a tím on tu podmínku neporuší,“ vysvětlil advokát Jan Černý. Případ by musel řešit soud. „Ten by to vyhodnotil, informaci předal Hradu se svým závěrem, kde by věc posuzoval nový prezident Petr Pavel,“ dodal Černý.

Možná jste přehlédli: Tragická nehoda u Slaného: Srážku auta s kamionem nepřežili dva lidé. Další je těžce raněný

Tagy:
nemocnice Mercedes-Benz havárie Miloš Zeman Jiří Kajínek Velká Bíteš okres Žďár nad Sázavou Škoda Roomster Jan M. Černý Osová Bítýška