Kajínek bouračky lituje. Vliv na svobodu to snad mít nebude, řekl. Mercedes má v servisu

Jiří Kajínek hovoří s novináři 8. března 2019 u Krajského soudu v Brně, kam byl předvolán jako svědek. (2019)

Kajínek měl dopravní nehodu

Strašně mě to mrzí a je mi to líto. Je to docela smutný příběh. Reagoval Jiří Kajínek v rozhovoru pro CNN Prima NEWS na sobotní nehodu u Velké Bíteše. Se svým Mercedesem S class tam narazil do škodovky, ve které jely dvě osoby. Řidiče a spolujezdkyni musela do nemocnice odvézt záchranná služba. Sám Kajínek podle svých slov žádné zranění neutrpěl.

„Jsem úplně v pořádku. Nestalo se mi vůbec nic,“ řekl Kajínek redakci CNN Prima NEWS. K samotnému neštěstí se však odmítl detailně vyjadřovat. „Omlouvám se, ale k nehodě se nebudu vyjadřovat. Ještě není dořešená. Samozřejmě mě to strašně mrzí a je mi to líto. Je tam nepřehledná pravotočivá zatáčka, jel jsem tam poprvé v životě,“ prozradil Kajínek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nevidomá žena spadla do kolejiště metra i s vodicím psem. Zasahovala záchranka i veterinář

„Je to docela smutný příběh. Nemohl jsem se dostat na dálnici a navigace mě pořád vedla oklikami a bohužel se stala taková věc. Mrzí mě to,“ doplnil.

Jeho vůz se nyní nachází v servisu. „Podle techniků je opravitelný. Záleží na tom, co řekne pojišťovna,“ upřesnil.

Potvrdil také slova advokáta Jana Černého, který v rozhovoru pro deník Blesk uvedl, že vliv na jeho podmínečné propuštění to zřejmě mít nebude. „Tuto nehodu vidím na přestupek. I kdyby to měl být trestný čin, tak je to pořád skutek z nedbalosti, a tím podmínku neporuší,“ vysvětlil Černý. Podobně to vidí i Kajínek. „Vliv na moji svobodu to doufám mít nebude. Strašně mě to mrzí. V životě se stávají různé věci. Hlavní je, aby byli všichni zdraví. Ostatní jsou jenom plechy,“ uzavřel.

Zranění skončili v nemocnici

K neštěstí došlo v sobotu odpoledne u Velké Bíteše. Kajínek byl zrovna na cestě z Osové Bítýšky na Žďársku směrem do Velké Bíteše. „V zatáčce přejel do protisměru a došlo ke střetu se Škodou Roomster s přívěsem. Ten byl nárazem odmrštěn mimo silnici, mercedes narazil ještě do směrového sloupku a zůstal stát v silničním příkopu,“ popsala událost policistka Michaela Lébrová.

Protijedoucí škodovku řídil dvaapadesátiletý Jiří a na místě spolujezdce seděla jeho manželka, osmačtyřicetiletá Jitka. Jednu osobu museli vyprostit hasiči. „Použili jsme hydraulické zařízení,“ uvedla mluvčí hasičů Petra Musilová.

Oba zraněné si následně vzali do péče záchranáři. „Utrpěli lehká zranění, a to zhmoždění hrudníku. Převezli jsme je do nemocnice v Mostišti,“ sdělil mluvčí záchranky Petr Janáček.

Kajínek se momentálně nachází v podmínce, která následuje po milosti, kterou mu bývalý prezident Miloš Zeman udělil 23. května 2017. Při porušení podmínečného trestu by se do věznice vrátil na doživotí.

Možná jste přehlédli: Děsivá nehoda u Zlatých Moravců. Motorkář narazil do auta, se zlomenou rukou oživoval manželku

Tagy: