Nejlepší pláž Afriky i safari. Dejte dobrou noc lvům, v Keni jste z Prahy za osm hodin

Keňa nesmí chybět na seznamu navštívených míst žádného zkušeného cestovatele. Tato země nabízí vše, na co si jen vzpomenete – safari, exotiku, úchvatnou přírodu, skvělé jídlo, pláže a zážitky, které jen tak něco netrumfne. Spokojeni budete, ať už si potrpíte na nejlepší servis, nebo vás naopak přitahuje co největší autenticita.

V Keni naleznete téměř po celý rok to, co od dovolené čekáte – prostředí, které vás vtáhne a přiměje hodit starosti za hlavu. Vyrazit můžete kdykoli během roku. Tahle země vás vždy vřele přijme a potěší.

Proč Keňa?

  • Trvale teplé počasí
  • Savany plné divokých zvířat
  • Nedotčená příroda
  • Každý den lze zažít něco jiného: Odpočinek u moře druhý den vyměníte za dobrodružství na safari

Keňa – tu musíte zažít!

Safari a přírodní parky. To jsou dva hlavní důvody, proč se většina lidí rozhodne do Keni vyrazit. Není divu – čeká je dechberoucí příroda a kočkovité šelmy, zebry, žirafy či sloni, které můžete sledovat v jejich přirozeném prostředí po boku průvodce, jenž po celou dobu dbá na vaše bezpečí.

Chtěli byste poznat Keňu?

V Keni také můžete vidět extrémní kontrast mezi chudobou a luxusem. Je možné, že se budete procházet po ulicích s moderními stavbami a záhy se ocitnete mezi slumy. Tam je samozřejmě lepší vyrazit jen s průvodcem. A pokud si chcete místní naklonit, naučte se alespoň pár slovíček ve svahilštině. Mezi domorodci také najdete nejautentičtější kuchyni.

Důvodem, proč lidé touží vyrazit právě do Keni, jsou bez pochyby mořské vlny a místní pláže. Mezi ty nejkrásnější, dokonce i ve světovém měřítku, patří Diani Beach, která pravidelně vyhrává ocenění pro nejlepší africkou destinaci. „Češi rádi objevují nové destinace, proto věříme, že se vypraví i za safari do Keni. Na svém cestovatelském seznamu mají tento zážitek cestovatelé všech generací, které ocení jak poznávací zájezdy, tak i pobyty u moře s výlety," doplnila Kateřina Pavlíková, tisková mluvčí Čedoku.

Do Keni přímo z Prahy

Od příští zimy se můžete s Čedokem vydat do země ve východní části Afriky přímým letem z Prahy. Cestovní kancelář nabízí bohatou nabídku hotelových komplexů, kde se postarají o vaše pohodlí.

„Velmi vítáme další rozšíření exotických dálkových destinací, které obohatí nabídku přímých spojení charterovými lety z Letiště Václava Havla Praha. Jsme přesvědčeni, že nové přímé lety do Mombasy a Kolomba budou stejně úspěšné jako ostatní dálkové charterové destinace, které byly již v nabídce v poslední zimní sezoně,“ netají se nadšením Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha. První letadlo odstartuje z Prahy už 3. ledna 2024. Cesta na divoké safari a na keňské pláže nebyla nikdy pohodlnější a rychlejší.

Na cestující čeká na palubě moderního Boeingu 787 Dreamliner i business třída s rozložitelnými sedadly až do postele, takže si bez nadsázky můžete ustlat v oblacích. Navíc největší místo na nohy ze všech letadel mají i místa v ekonomické třídě. A během přibližně osmihodinového letu do Mombasy se bude servírovat i několika chodové menu s nápoji. A o nudě nemůže být řeč díky filmům v zabudovaných obrazovkách. Navíc přímo v exotické destinace si zamilujete místní hotelové komplexy, kde se postarají o vaše pohodlí, nejčastěji ve čtyřhvězdičkových a pětihvězdičkových hotelích s jídlem v režimu all inclusive.

Tagy: