Kam na dovolenou v březnu?

Vyrazit na dovolenou dopřát si chvilku uvolnění od každodenního shonu lze kdykoliv. Březen je ideálním měsícem pro dovolenou když nám počasí venku stále ještě nepřeje a hlavní dovolenková sezóna je teprve před námi. Dovolená začátkem jara má několik výhod. Můžete se těšit na příjemně strávenné chvíle ve dvou, s rodinou nebo přáteli v destinacích, kde se ohřejete a užijete si dny plné pohody. Inspirujte se u nás proč a kam cestovat na sklonku zimy.

Nabídky Last Minute

Nabídky Last Minute jsou skvělou volbou pro milovníky dovolené a spontánních akci! To se týká zejména těch, kteří si nemohou dovolit předem naplánovat pobyt a vyhovuje jim organizovat cestování „na poslední chvíli“. U Last minute je také velká pravděpodobnost že ušetříte, jelikož vybíráte ze zájezdu za výhodných cen, které jsou typické pro Last Minute nabídky.

Doporučené destinace pro březnové letecké zájezdy

Společně s cestovní kanceláří TUI se můžete vydat na vysněnou dovolenou do destinací, které doporučují a milují český turisté. Egypt, Spojené arabské emiráty nebo Tenerife patří k nejoblíbenějším pro toto období. Prohlédněte si naši atraktivní nabídku hotelů s odlety z Prahy a vyberte si ideální pobyt.

Tenerife, největší ostrov Kanárského souostroví

Na Tenerife se setkáte s příjemným klimatem, rozmanitou faunou a flórou a tajuplnou krajinou. Najdete zde sopečné pozůstatky, pláže pokryté černým pískem a úchvatnou vegetaci. Tenerife je celoroční destinací díky skvělému počasí. V březnu se teploty pohybují kolem 20 stupňů Celsia, takže je to ideální období pro cestování po ostrově a také k příjemnému pobytu na pláži.

Atrakce na Tenerife

Je jich tu spousta! Nelze nezmínit známé parky jako je vodní park Siam Park nacházející se v jižní části ostrova nebo parky v Puerto de la Cruz na severu. Je zde také vodní park Lago Martianez a zoologicko-botanický park Loro. To jsou ideální tipy pro aktivní trávení času s celou rodinou! Milovníkům přírody doporučujeme vyjet lanovkou nebo jít pěšky po turistické stezce na vrchol sopky Teide (nejvyšší ve Španělsku) nebo relaxovat na plážích. Většina z nich je sopečného původu. Za návštěvu stojí také melé pobřežní letovisko Los Gigantes, poblíž kterého se nacházejí impozantní útesy které můžete obdivovat z vyhlídky nebo podniknout autem výlet do vesnice Masca a do stejnojmenné krásné soutěsky. Na milovníky městských atrakcí čeká hlavní město ostrova Santa Cruz a Playa de las Américas se spoustou diskoték, barů a klubů.

Egypt a jeho známá letoviska Hurghada a Marsa Alam

Egypt je mezi turisty velmi oblíbený díky své působivé starověké historii, vynikající hotelové infrastruktuře a četným atrakcíma a nabídce vodních sportů. S TUI se můžete vydat do oblíbené Hurghady nebo Marsa Alam. Obě letoviska jsou od sebe vzdálená přibližně 280 km a zaručují dokonalou dovolenou na písečných plážích Rudého moře!

Atrakce v Egyptě

Hurghada je oblíbenou turistickou destinací, která je známá svými malebnými plážemi, korálovými útesy a bohatým podmořským světem. Proto je skvělou volbou pro milovníky potápění, plavání, kitesurfingu a windsurfingu. Křišťálově čistá voda a nádherní mořští živočichové sem přitahují jak profesionály, tak i amatéry. Další oblíbenou atrakcí Hurghady jsou výlety lodí po Rudém moři. Často se pořádají plavby na Giftunské ostrovy, které jsou proslulé svými krásnými plážemi a možnostmi šnorchlování. Jedinečnými zážitky jsou samozřejmě aktivity v poušti jako jízda na čtyřkolkách nebo jeepech či návštěva tradičních beduínských vesnic.

Marsa Alam, stejně jako Hurghada, nabízí úžasný podmořský svět, nádherné písečné pláže, luxusní hotely a pouštní atrakce. Během pobytu v tomto letovisku stojí za to navštívit město Port Ghalib s největším stále se rozvíjejícím jachetním přístavem, který se nachází podél pobřeží Rudého moře. Milovníkům poznávání se doporučuje El Quseir, nejstarší turistická vesnice, kde na návštěvníky čeká historické arabské staré město a pozůstatky osmanské pevnosti z 16. století.

Spojené arabské emiráty. Luxusní dovolená v Dubaji

Dovolená ve Spojených arabských emirátech je zárukou skvělého odpočinku v luxusních hotelech a perfektního počasí. Spojené arabské emiráty jsou proslulé vysokými teplotami, takže březen je ideální dobou pro pobyt v této destinaci. Zažijete zde horké počasí, ale určitě to nebudou nejvyšší teploty, které jsou v daném regionu běžné. Leťte s cestovní kanceláří TUI do věhlasné a oblíbené Dubaje!

Atrakce v Dubaji

Je jich nespočet. Různé vodní sporty, seskoky padákem, pouštní safari, radovánky v zábavních parcích a dokonce i lyžování v nákupním centru Mall of the Emirates. Určitě musíte navštívit luxusní čtvrť Dubai Marina ležící u kanálu se slavným Palm Jumeirah, a poté se vydat na nedalekou městskou pláž JBR s úžasným výhledem na největší ruské kolo na světě. Uvídíte zde velbloudy procházející se podél zálivu a někteří mohou v dálce spatřit i slavný hotel Atlantis The Palm. Vyhraďte si několik hodin na návštěvu mešity Jumeirah, která je přístupná i turistům. Na seznamu samozřejmě nesmí chybět Burj Khalifa, nákupní centrum The Dubai Mall s proslulými, působivými představeními fontán, historická čtvrť Deira nacházející se na březích zátoky Dubai Creek nebo čtvrť Umm Suqeim s hotelem Burj Al Arab.

Vyberte si některou z oblíbených destinací a utečte před proměnlivým jarním počasím. Užijete si pohodlí a poznáte nové místa, které ve vás zanechajé spoustu příjemných vzpomínek. Vyberte si dovolenou u TUI, využijte skvělé ceny a záruku kvality největší evropské cestovní kanceláře.

Tagy: