Kanadští hokejisté si užívali noční Prahu. Vypadali, jako kdyby je přejel vlak, říká Vrána

Kanadští hokejisté

Kanaďané si vedle suverénních výkonů na ledě stíhají hojně užívat i noční Prahu

V úterý prohráli čeští hokejisté s Kanadou a ve čtvrtfinále je tak čeká další gigant ze zámoří – Spojené státy. Oba týmy jsou nabité oporami z NHL. Kdyby se sečetly roční výplaty hráčů Ameriky, vyšla by částka téměř dvě miliardy korun. Mistrovství světa i noční život v Praze si hokejisté Kanady zřejmě užívají. Hokejista Jakub Vrána je totiž potkal a podle něj vypadali, jak kdyby je přejel vlak.

Ve čtvrtfinále hokejového mistrovství světa Češi vyzvou výběr Spojených států. Nabitý zámořský mančaft disponuje hodnotou 87 milionů dolarů, tedy v přepočtu dvou miliard korun. Nevešel by se ani do platového stropu NHL, který činí 1,9 miliardy. „My se nesmíme soustředit na toho, s kým hrajeme. Samozřejmě určitý respekt k tomu týmu musíme mít, ale říkám, my tady máme skvělé hráče,“ řekl útočník David Pastrňák.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: S Pastrňákem si telefonuji, překvapila herečka Bohdalová. Chystá se vypravit na finále

Za poslední dvě dekády se Česko s Amerikou utkalo ve čtvrtfinále sedmkrát. Třikrát vyhrálo, čtyřikrát padlo a třikrát rozhodly nájezdy. Na posledním domácím šampionátu v Praze 2015 reprezentace prohrála v boji o bronz. „Pamatuji si, že jsem tam měl šanci a bohužel jsem nedal,“ zavzpomínal bývalý reprezentant Michal Vondrka.

Na Ameriku Česko narazí kvůli úterní prohře s Kanadou. Přemožitelé národního týmu si ale ještě před utkáním stihli užít nočního života v Praze. V centru si na ně počíhal i bronzový medailista z mistrovství světa Jakub Vrána. „V noci na úterý jsem potkal pár kluků a dnes hrajou. S Coltonem Paraykem jsme byli na kafi a viděli jsme nějaké jeho spoluhráče. Vypadali, jak kdyby je přejel vlak,“ popsal Vrána. „Mám takový pocit, že to bylo i v roce 2004, že moji známí potkali ty hokejisty během šampionátu v takovém tom bermudském trojúhelníku v centru Prahy,“ připomněl Vondrka.

Tagy:
Kanada hokejista NHL David Pastrňák Česko USA Praha Jakub Vrána Michal Vondrka Mistrovství světa v ledním hokeji